Росія відправила до Нагірного Карабаху вже 20 літаків з миротворцями

10 листопада 2020, 16:26
РФ відправить до Карабаху 1960 військовослужбовців зі стрілецькою зброєю, 90 бронетранспортерів, 380 одиниць автомобільної та спеціальної техніки.
Нагірний Карабах
Росія відправила в Нагірний Карабах миротворців / Reuters

Глава Кремля Володимир Путін, лідер Азербайджану Ільхам Алієв і прем'єр Вірменії Нікол Пашинян підписали документ про припинення військових дій у Нагірному Карабасі. Перемир'я набуло чинності опівночі 10 листопада. Згідно з домовленостями, Росія вже відправила в регіон 20 літаків Іл-76 з миротворцями.

Літаки доставлять до Нагірного Карабаху особовий склад миротворчого з'єднання, матеріальні засоби і бронетранспортери, повідомляє РИА Новости з посиланням на Міністерство оборони Росії.

Раніше у Вірменії вже приземлився літак з офіцерами командування російської миротворчої місії в Нагірному Карабасі. Російський військово-транспортний літак Іл-76 приземлився в аеропорту Еребуні.

Зазначимо, у миротворчій операції в Нагірному Карабасі залучена єдина в російській армії бригада миротворців. Вона створена на базі Ульяновської десантно-штурмової бригади Повітряно-десантних військ.

Згідно з домовленостями Путіна, Пашиняна й Алієва, уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабасі і вздовж Лачинського коридору розгортається миротворчий контингент Російської Федерації в кількості 1960 військовослужбовців зі стрілецькою зброєю, 90 бронетранспортерів, 380 одиниць автомобільної та спеціальної техніки.

Договір щодо припинення війни в Карабасі – про що йшлося раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти