Росія повинна бути виключена з Радбезу ООН - глава Євроради

23 грудня 2022, 18:52
Мішель зазначив, що вже до початку бойових дій в Україні концепт безпеки ООН "сильно барахлив" і мав чимало труднощів.
Шарль Мішель
Шарль Мішель / Reuters

Голова Європейської Ради Шарль Мішель заявив, що Організації Об'єднаних Націй необхідно розробити процедуру припинення членства країн у Раді безпеки ООН.

За його словами, це вважається неможливим, оскільки "призведе в глухий кут сам концепт Безпеки ООН".

В інтерв'ю RTVI Мішеля зазначив, що Росія повинна бути виключена з Радбезу за порушення міжнародного права.

"Думаю, що в міжнародному праві є вада, раз постійний член Радбезу ООН, в цьому випадку Росія, кричущим чином порушує міжнародне право. З моєї точки зору, слід було б встановити механізм припинення членства: я не кажу про повне виключення Росії, але як мінімум про припинення членства Росії в Раді безпеки", – сказав він.

Мішель зазначив, що вже до початку бойових дій в Україні концепт безпеки ООН "сильно барахлив" і мав чимало труднощів у функціонуванні при вирішенні великих міжнародних проблем.

"Ми бачимо, що африканський континент дуже мало або дуже погано представлений в структурах ООН, те ж саме можна сказати і про Латинську Америку. І думаю, що одного разу настане обговорення глибокої реформи системи ООН", - додав глава Євроради.

Нагадаємо, Генасамблея ООН 14 листопада зобов'язала РФ виплатити Україні репарації за збитки, які були нанесені під час повномасштабної війни, яку розв'язав російський диктатор Володимир Путін.

Також в ООН закликали створити міжнародний механізм для відшкодування всіх збитків, який буде включати в себе створення такого "реєстру збитків". У ньому будуть реєструватися всі докази збитку, нанесеного фізичним, юридичним особам, а також державі.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти