РФ планує взяти під контроль Білорусь до 2030 року: в Мережу злили план Кремля

21 лютого 2023, 10:57
Москва планує поглинути Білорусь за допомогою так званої "Союзної держави".
Білорусь, прапор
РФ планує повністю підпорядкувати Білорусь / УНІАН

Кремлівська верхівка до 2030 року планує повністю контролювати Білорусь, включаючи економічний та військовий потенціал республіки.

Про це йдеться у внутрішніх документах влади Росії під назвою "Стратегічні цілі Російської Федерації на білоруському напрямку", які публікує центр Досьє.

При цьому Москва планує поглинути Білорусь за допомогою так званої "Союзної держави".

відео дня

"До кінця 2022 року перед адміністрацією президента стояло завдання переконати білоруське керівництво в необхідності роботи над СГ", - йдеться в матеріалі.

Плани РФ щодо Білорусі до 2030 року:

  • адаптувати законодавство Білорусі під російське;
  • взяти під контроль зовнішню політику республіки і управляти їй в інтересах РФ;
  • збільшити військову присутність на території країни;
  • підпорядкувати собі інформаційний простір Республіки, нарощуючи кількість російських ЗМІ.

Крім того, в планах Кремля позначено встановлення верховенства російської мови над білоруською і введення спрощеної процедури видачі російських паспортів громадянам Білорусі.

У розробці плану брали участь Генштаб Збройних сил РФ, співробітники ГРУ, СЗР, ФСБ і відділ адміністрації президента - управління президента з прикордонного співробітництва, яке очолює Олексій Філатов. Він представляв інтереси Кремля в Південній Осетії і Абхазії, а також курирував взаємодію з бойовиками "ДНР" і "ЛНР", додали журналісти.

Раніше Олександр Лукашенко вибухнув прямою загрозою воювати з Україною. Він, мовляв, готовий зробити такі дії з тому випадку, якщо"хоча б один солдат прийде на територію Білорусі".

Секретар РНБО Олексій Данілов сказав, що Путін знову змушує Лукашенка безпосередньо воювати з Україною. Сам Лукашенко намагається відмовитися. За словами Данилова, Республіка вже давно окупована Росією.

Також Лукашенко" наїхав " на проросійський блок ОДКБ, який прямо не підтримав Росію у війні проти України. Мовляв, країни блоку "повинні визначитися" зі своєю позицією" і "цього від них вимагатиме час".

Війна Росії проти України:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти