РФ може піти війною на Європу, скориставшись її слабкістю: експерт назвав умову

31 січня 2024, 14:47
122
Росія може скористатися кризою у США і слабкістю Європи, щоб напасти на європейські країни.
Владимир Путин, Тарас Семенюк
РФ може піти війною на Європу, скориставшись її слабкістю, вважає експерт/ колаж: Главред, фото: скрін, Facebook Семенюк

Країна-агресорка Росія може скористатися кризою у Сполучених Штатах Америки і піти війною на країни Європи.

Подібна поведінка для російських окупантів типова – вони схильні користуватися чиєюсь слабкістю, і саме в такі моменти нападають. Таку думку висловив журналіст, експерт-міжнародник Аналітичного центру "Solid Info" Тарас Семенюк в інтерв’ю Главреду.

За його словами, якщо США вирішать виходити з НАТО, то в країнах Євросоюзу може бути певна дезорієнтація, і РФ може цим скористатися.

відео дня

"Якщо Сполучені Штати будуть виходити з НАТО, буде певна дезорієнтація в країнах Європейського Союзу, тоді Росія може скористатися такою слабкістю. Ворог завжди чекає, коли ми станемо слабкими. Так сталося у 2014 році, коли РФ знайшла момент і вдарила по Криму та Донбасу. І те саме може статися і в Європі під час кризи в США", – зазначив Семенюк.

Хто такий Тарас Семенюк

Тарас Семенюк - український медіаексперт, політолог, оглядач міжнародної політики. Випускник "Богослов'я" Українського Католицького Університету (УКУ) та Папського григоріанського університету (Рим, Італія).

Журналіст, експерт-міжнародник аналітичного центру "Solid Info".

Ситуація у США

Нагадаємо, у Техасі розгорівся конфлікт. Поліція Техасу взяла під свій контроль кордон із Мексикою і не пускає до патрулювання прикордонну службу США.

Президент Джо Байден вимагає зняти прикордонні загородження, які спорудила місцева влада. Верховний суд дозволив митній і прикордонній службі патрулювати кордон, але губернатор Техасу вирішив не виконувати вимоги і задіяв бійців Національної гвардії.

Ситуація на кордоні з Мексикою – головний епізод протистояння між республіканцями і демократами, через який досі не проголосовано допомогу Україні.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти