Розбірки Пекіна з Вашингтоном: коли армія КНР буде готова відповісти США – прогноз

15 листопада 2023, 05:00
Китай ніколи не відмовлявся від Тайваню, впевнений Віталій Кулик.
Кулик, Китай, США
Віталій Кулик спрогнозував результати переговорів лідерів Китаю і США / Колаж фото УНІАН і скріншот з відео

Директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик спрогнозував результати майбутньої зустрічі лідерів США і Китаю Джо Байдена і Сі Цзіньпіна.

Як підкреслив він в інтерв'ю Главреду, Сполучені Штати вимагатимуть зниження військової підготовки Китаю проти Тайваню, а також будуть говорити про військову загрозу та висловлювати свою стурбованість цими підготовками.

"Китай в той же час буде говорити, що Сполучені Штати підтримують сепаратизм і заперечують формулу "одна країна – дві системи". Китай ніколи не відмовлявся від Тайваню. Мовляв, є рівень допомоги, давайте на ньому зупинимося", - не виключив експерт.

відео дня

Разом з тим він не виключає, вже до 2027 року китайська армія проведе основні модернізаційні процеси і буде мати достатньо військового потенціалу, щоб протистояти будь-кому, хто впишеться за Тайвань.

"Тому для Байдена важливо знизити загрозу, хоча б символічно, а для Китаю важливо, щоб американці там не посилювалися", - додав Кулик.

Раніше повідомлялося, що перемога Трампа на виборах може призвести до війни США та Китаю. Політика Дональда Трампа на посаді президента США, ймовірно, буде спрямована на поглиблення конкуренції з Китаєм у сфері економіки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що нові військові переговори США і Китаю пріоритет для зустрічі Байдена і Сі. Ключовою темою переговорів між президентом США Джо Байденом і лідером КНР Сі Цзіньпіном стане відновлення військових зв'язків між двома країнами.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти