Путін зовсім недооцінив силу української армії - Столтенберг

4 березня 2022, 15:37
Українська армія змогла чинити опір, відтісняти, сповільнювати просування сил РФ.
Столтенберг
Столтенберг / Reuters

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 4 березня заявив, що президент Росії Володимир Путін тотально недооцінив українську армію.

Як заявив Столтенберг на брифінгу після позачергової зустрічі глав МЗС країн НАТО, Швеції, Фінляндії та Євросоюзу, Путін не очікував можливості опору російським військовим.

"Путін тотально недооцінив силу української армії, яка змогла чинити опір, відтісняти, сповільнювати просування сил РФ. Це перш за все результат хоробрості української армії і українського народу і керівництва України, президента Зеленського", - заявив він.

При цьому генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що російське вторгнення в Україну - найгірша агресія в Європі.

читайте такожЯкщо НАТО не готове прийняти Україну, нам потрібні гарантії безпеки-Зеленський

Зазначимо, що раніше спікер Білого дому Джен Псакі заявляла, що США не зможуть закрити українське небо, тому що це може створити потенціал для війни з Росією.

У той же час, колишній спецпредставник США По Україні, експосол США при НАТО Курт Волкер допустив, що безпольотна зона над Україною можлива - на його думку, це можна зробити спочатку над Києвом і Західною Україною щоб запобігти атакам проти цивільного населення і критичної інфраструктури, такої як АЕС.

Раніше Главред повідомляв, що НАТО не забезпечуватиме безпольотну зону в небі над Україною.

"У нас немає намірів заходити в Україну - ні на землі, ні в повітряному просторі", - заявляв генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти