"Світ разом з Україною закликає до миру": генсек НАТО закликав Путіна зупинити війну

1 березня 2022, 23:01
Столтенберг зазначив, що НАТО не шукає конфлікту з Росією, і прохає відвести війська та сісти за стіл переговорів.
Столтенберг
Генсек НАТО звернувся до президента РФ Володимира Путіна із закликом зупинити війну і сумлінно взяти участь у дипломатичних зусиллях / Reuters

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у вівторок відвідав з візитом Естонію. У своїй промові він знову звернувся до президента РФ Володимира Путіна із закликом зупинити війну.

"НАТО є оборонним союзом. Ми не шукаємо конфлікту з Росією. Наше послання президенту Путіну: зупиніть війну, виведіть всі свої сили з України і сумлінно візьміть участь у дипломатичних зусиллях. Світ разом з Україною закликає до миру", - заявив він.

Також він підкреслив, що рішуче засуджує війну Кремля і підтримує народ України, який "мужньо бореться проти жорстокого і нічим не спровокованого російського вторгнення".

відео дня

Також Столтенберг нагадав про санкції по відношенню РФ, і про те, що альянс збільшив свою присутність по всьому Північноатлантичному союзу з метою стримати російську агресію.

"Ми підсилюємо нашу підтримку, щоб допомогти Україні захистити себе. Союзники по НАТО відправляють Україні протитанкові засоби, ракети ППО і боєприпаси, а також фінансову та гуманітарну допомогу на мільйони євро", - додав Столтенберг.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти