Путін розкрив подальші плани щодо Нагірного Карабаху

24 листопада 2020, 14:41оновлено 24 листопада 2020, 21:21
Російський президент Володимир Путін нагадав, що Москва відправила у Нагірний Карабах свій миротворчий контингент.
Путина
Конфлікт у Нагірному Карабасі повинен бути вирішений в інтересах Вірменії та Азербайджану - Путін / Reuters

У Нагірному Карабасі розпочав роботу центр гуманітарного реагування, в рамках якого надаватиметься допомога постраждалим жителям регіону та проводитиметься робота з відновлення інфраструктури. З метою подальшого відтворення життєдіяльності регіону Москва планує залучити міжнародні організації.

Про це заявив російський президент Володимир Путін під час церемонії вручення вірчих грамот у Кремлі, коментуючи ситуацію у Карабасі, повідомляє інформагентство ТАСС.

За його словами, вжиті заходи дають підстави розраховувати на повномасштабне врегулювання вірмено-азербайджанського збройного конфлікту у Нагірному Карабасі, причому на справедливих засадах.

"Розраховуємо на вагому участь у цих зусиллях профільних міжнародних організацій. Виходимо з того, що все це створює передумови для довгострокового і повноформатного врегулювання застарілого конфлікту на справедливій основі, в інтересах азербайджанського і вірменського народів", - сказав Путін.

Також він підкреслив, що у Нагірному Карабасі продовжує свою роботу російський миротворчий військовий контингент, які реалізує завдання щодо забезпечення питань безпеки в регіоні.читайте такожЧому перемога Азербайджану у Нагірному Карабасі - пастка Туреччини і Росії

Конфлікт у Нагірному Карабасі

  • Президент Азербайджану Ільхам Алієв, прем'єрміністр Вірменії Нікол Пашинян і президент Росії Володимир Путін 9 листопада підписали спільну заяву про припинення війни у Нагірному Карабасі. Згідно з домовленостями, Єреван і війська НКР повинні бути виведені з регіону, а Кельбаджарський, Агдамський і Лачинський райони передаються під контроль Баку.
  • На новій лінії перетину і вздовж Лачинського коридору розміщуються російські миротворці терміном на 5 років з умовою автоматичної пролонгації на аналогічний термін.
  • Президент РФ Володимир Путін вважає, що Нагірний Карабах, згідно з міжнародним законодавством, є територією Азербайджану. Росія не мала права на військове втручання до нагірно-карабахського конфлікту в рамках договору про ОДКБ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти