Путін використав все, що їздило, літало і стріляло: експерт сказав, чому мобілізація не врятує РФ

30 квітня 2022, 14:49
Армія РФ уже застосувала проти України "усе найкраще", і тепер у них лишилося лише "гарматне м'ясо" і застаріла техніка.
Путін використав все, що їздило, літало і стріляло: експерт сказав, чому мобілізація не врятує РФ
Путін уже використав проти України усе, що могло їздити, літати і стріляти – експрацівник СБУ

У путінської армії по суті лишилося небагато боєздатної техніки та живої сили. Тому навіть загальна мобілізація не врятує ситуацію, адже "новобранцям" просто буде ні з чим воювати.

Тому не варто боятися того, що в РФ можуть оголосити мобілізацію, заявив експрацівник Служби безпеки України Іван Ступак в ефірі українського телемарафону. Так він прокоментував нещодавню заяву Міноборони Великої Британії, у якій йшлося про те, що російський президент Володимир Путін може 9 травня оголосити загальну мобілізацію в Росії, щоб кинути зібрані таким чином сили у бій проти України.

За словами Ступака, російський диктатор уже вдарив по Україні усім найкращим, що мала російська армія. Він уже використав проти нашої держави все, що могло їздити, літати і стріляти, тобто велику частину боєздатної техніки.

відео дня

"Найкращі російські спецпризначенці й сучасна авіація, дорогі літаки – усе це вже в Україні. Чесно кажучи, я не бачу, чим він ще буде бити", – зазначив колишній співробітник СБУ.

Він додав, що Путіну лишається лише кидати на поле бою "гарматне м'ясо" і застарілу техніку. Проте невідомо, наскільки це взагалі буде ефективно, і чи в робочому стані перебуває та застаріла техніка, яка лишилася у путінської армії.

Загальна мобілізація в Росії

Раніше думку про те, що Володимир Путін має намір 9 травня оголосити вже про війну замість "спецоперації" та почати загальну мобілізацію, висловив військовий експерт Олександр Мусієнко. Теоретично таке може статися, заявив експерт, але на практиці ситуація виглядає не на користь Росії. Адже за різними оцінками в Україні вже воює 92 батальйонно-тактичні групи з 140, які були спочатку залучені.

В Міноборони Британії також заявили, що лідер РФ хоче використати дату 9 травня для оголошення масової мобілізації населення заради вирішального удару по Україні.

Міністр оборони Великобританії Бен Уоллес 29 квітня заявив, що одним з аргументів Путіна про організацію масового призову населення в армію стане оголошення нової війни "нацистам" всього світу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти