Путін та його військові командири можуть потрапити до в'язниці за воєнні злочини

4 березня 2022, 12:04
Господар Кремля Володимир Путін розв'язав криваву повномасштабну війну в Україні. Його армія обстрілює мирних жителів і руйнує українські міста.
Володимир Путін
Володимир Путін / Фото сайт Кремля

Міністр юстиції Великої Британії Домінік Рааб вважає, що господаря Кремля Володимира Путіна притягнуть до відповідальності через військові злочини і він може потрапити до в'язниці.

За словами Рааба, ризик того, що Путін потрапить у в'язницю, дуже реальний. Те ж стосується і всіх військових командирів країни-агресора.

"Крім його особистої ситуації, кожен командир, що діє в Україні або навіть в Москві, коли вони стикаються з незаконними наказами, будь-то напад на цивільних осіб або напад на незаконні об'єкти, тепер вони знають, що Міжнародний кримінальний суд веде розслідування, а головний прокурор Карім Хан, схоже, їде в Україну", - зазначив Рааб.

відео дня

Як повідомляв Главред, 2 березня прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ухвалив рішення про відкриття офіційного розслідування ситуації в Україні. Події останніх днів дають підстави вважати, що на території України продовжують скоюватися злочини, що підпадають під юрисдикцію Гаазького трибуналу.

В Україну виїхали співробітники офісу прокурора Гаазького трибуналу для розслідування злочинів російських агресорів проти України.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти