Путін має померти, щоб у Росії змінилася влада - журналіст

6 квітня 2023, 10:13оновлено 6 квітня 2023, 11:49
На думку журналіста Михайла Ганницького, великим подарунком для України буде посилення боротьби серед різних груп впливу в Росії.
Ганницький, розпад Росії
Михайло Ганницький / колаж фото УНІАН і ua.depositphotos.com

Для того, щоб в країні-агресорі Росії змінилася влада російський диктатор Путін повинен або померти, або назавжди зникнути. Про це в інтерв'ю Главреду сказав журналіст, шеф-редактор інформаційного агентства УНІАН Михайло Ганницький.

"Я не бачу сценарію зміни влади зараз, при живому Путіні. Мені здається, що Путін зосередив максимальний вплив на цій території. На його політичній фігурі замкнуті ідеологічна, культурна та інформаційна сфери. Напевно, нам доведеться почекати або його фізичного усунення, або догляду природним шляхом", − сказав він.

На думку Ганницького, великим подарунком для України буде посилення боротьби серед різних груп впливу в Росії.

"Гіпотетичним подарунком для всіх нас може стати посилення внутрішнього протистояння, яке призведе до початку громадянської війни. Ось тоді реально з'явиться більше одного центру прийняття рішень. Щоб в Росії змінилася влада, Путін повинен фізично померти або зникнути. Це як в історії зі Сталіним, Брежнєвим і Гітлером. У Путіна немає жодного політичного конкурента, який за своїм впливом, рівнем контролю над ситуацією і популярності міг би скласти йому конкуренцію або стати альтернативою", − сказав він.

Майбутнє післявоєнної Росії

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що війна Росії проти України остаточно покладе край імперії.

"Я впевнений, що в найближчі кілька років ми побачимо процесію закликів до суверенітету на території Росії. Російська Федерація закінчить своє життя, як різні країни - Татарстан, Башкортостан тощо", - сказав він.

Російський політолог Андрій Піонтковський вважає, що після переходу Збройних сил України в контрнаступ першим успіхом українських сил стане звільнення окупованого Росією Херсона. У РФ почнуться серйозні зміни, внаслідок яких держава зіткнеться з процесом розпаду.

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти