В'ятрович пояснив, чому Україна дуже зацікавлена в розпаді Росії

17 травня 2022, 19:58
На думку Володимира В'ятровича, розпад Російської Федерації неминучий. І Україні потрібно взяти в цьому майбутньому геополітичному процесі пряму участь.
В'ятрович, Путін
Володимир В'ятрович і Володимир Путін / ua.depositphotos.com і УНІАН

Нардеп, історик, екс-директор Українського інституту національної пам'яті, боєць територіальної оборони Володимир В'ятрович вважає, що Україна кровно зацікавлена в тому, щоб Російська Федерація розпалася на безліч невеликих держав. Таку думку він висловив, відповідаючи на запитання читача в рамках чату на Главреді.

"Будь-які спроби зараз зупинити війну, навіть якщо нам вдасться вийти на свої кордони і підписати будь-які угоди, буде просто означати відкладення цієї війни, якщо Росія буде залишатися в її нинішньому вигляді. Це означатиме, що ми воюватимемо, можливо, вже не ми, але наші діти. Тому Україна зацікавлена в тому, щоб Росія зникла в нинішній формі. І тому вона повинна докладати максимум зусиль для цього, максимально активно говорити про це з нашими західними союзниками, які, нарешті, повинні зрозуміти, що це єдиний спосіб заспокоїти Росію і зробити так, щоб вона перестала бути загрозою миру", ‒ сказав В'ятрович.

На думку нардепа, Російська Федерація ніяк не зможе уникнути розвалу.

"Розпад РФ неминучий. Тому слід докладати зусиль до того, щоб ті національні держави, які з'являться на території сучасної Росії, були максимально наближені до нормальних європейських держав за своїм внутрішнім устроєм", ‒ підсумував він.

читайте такожВ'ятрович пояснив, чому Путіна напевно чекає жахливий кінець

Нагадаємо, раніше військовий експерт і директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак заявив про те, що війна в Україні може не закінчитися якщо Путіна усунуть або фізично, або просто позбавлять влади.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти