Примирення не буде: у Туреччині пояснили геополітичний розлом з РФ по Криму

28 вересня 2021, 02:12
Туреччина, як член НАТО, не може проявити позицію, що суперечить політиці Альянсу, пояснив Феріт Темур.
Туреччина, прапор
/ Reuters

Позиція Анкари з питань Криму і підтримки України залишиться незмінною, незважаючи на триваючу співпрацю з Москвою в різних областях, заявив турецький експерт із зовнішньої політики Феріт Темур.

За його словами, питання захопленого РФ Кримського півострова є однією з геополітичних ліній розлому в турецько-російських відносинах, повідомляє Крим.Реалія.

Експерт пояснив це тим, що Крим став символом геополітичного краху Османської імперії в басейні Чорного моря і, відповідно, символом геополітичної експансії Російської імперії.

"Крім цього, для Туреччини, як члена НАТО, просто неможливо проявити позицію, що суперечить загальній політиці Альянсу щодо Криму. Виходячи з цього, не представляється можливим очікувати примирення між Туреччиною і Росією з питання Криму – як через двостороннє турецько-російське геополітичне суперництво в басейні Чорного моря, так і через конфлікт між НАТО і Росією",-пояснює політолог.

Він уточнив, що незважаючи на окремі заяви опозиційних кіл Туреччини про те, що Анкарі слід визнати анексію Криму Росією і проявляти нейтралітет в російсько-українському конфлікті в обмін на визнання Росією Турецької Республіки Північного Кіпру, подібна позиція не зможе стати домінуючою.

читайте також"Обговорення неможливе": у Путіна відповіли на ультиматум Києва щодо Криму

Нагадаємо, раніше прес-секретар президента України Сергій Никифоров заявив про те, що Володимир Зеленський готовий до зустрічі з главою РФ Володимиром Путіним у разі обговорення питань звільнення захоплених українських територій. Однак Росія не готова до таких переговорів. Питання проведення зустрічі залежить від того, чи погодиться Москва обговорювати виправлення ситуації.

Він розповів про те, що Росія готова до переговорів Путіна і Зеленського, проте росіяни не збираються обговорювати питання звільнення окупованого Криму. Зеленський готовий до дискусії в тому випадку, якщо буде обговорюватися тема деокупації півострова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти