Прем’єр Словаччини Фіцо був поранений під час стрільби: подробиці

15 травня 2024, 16:27оновлено 15 травня, 17:20
2709
У словацького прем’єрміністра вистрілили під час виїзного засідання уряду. Фіцо доправили до лікарні. Нападника затримали.
Прем’єр Словаччини Фіцо був поранений під час стрільби: подробиці
Прем’єр Словаччини Фіцо був поранений під час стрільби/ колаж: Главред, фото: facebook.com/robertficosk, ua.depositphotos.com

Прем’єрміністр Словаччини Роберт Фіцо отримав вогнепальне поранення, його відвезли в лікарню.

Посадовця поранили у момент, коли під час виїзного засідання уряду він вийшов до людей. Про це повідомляє видання Associated Press.

Зазначається, що Фіцо доправили до лікарні. Нападника затримали.

відео дня

Інцидент стався в місті Гандлова, приблизно за 150 кілометрів на північний схід від столиці Словаччини.

У виданні з посиланням на словацьку телестанцію TA3 повідомили, що нападник здійснив чотири постріли у Фіцо і влучив йому у живіт.

Словацьке інформаційне агентство TASR зазначило, що віцеспікер парламенту Любош Блага підтвердив інцидент під час засідання парламенту та відклав засідання до подальшого розпорядження.

Також в AP зазначили, що на інцидент відреагувала президентка Словаччини Зузана Чапутова. Вона назвала напад на прем’єра "жорстоким" і наголосила, що шокована через цю подію. Також вона побажала Фіцо швидкого одужання та відновлення.

У виданні spravy.pravda.sk з посиланням на очевидців зазначають, що пролунало чотири чи п’ять пострілів. Інцидент стався після того, як прем'єрміністр вийшов до людей. Нападник стояв неподалік, і після пострілів охорона його одразу затримала, а Фіцо посадили в автомобіль і повезли до лікарні.

У якому стані Фіцо

Видання spravy.pravda.sk пише, що стан Роберта Фіцо важкий. Зазначається, що, за останньою інформацією, словацького прем’єрміністра гелікоптером транспортують до лікарні в Банській Бистриці.

На офіційній сторінці Фіцо у Facebook зазначається, що він зараз перебуває у небезпечному для життя стані, і що наступні кілька годин будуть вирішальними.

Место покушения на Фицо
Місце замаху на Фіцо/ скрін

Дивіться фото і відео з місця замаху на Фіцо:

Хто такий Роберт Фіцо

Роберт Фіцо (словац. Robert Fico; нар. 15 вересня 1964, Топольчани, Чехословаччина) — словацький проросійський політик, популіст, член Національної ради Словацької Республіки. Четвертий раз обіймає посаду арем'єрміністра Словаччини, голова лівої політичної партії "Курс — соціальна демократія", пише Вікіпедія.

У своїй попередній політичній кар'єрі Роберт Фіцо був членом Комуністичної партії Чехословаччини і Партії демократичних лівих.

Партія Фіцо "Курс — соціальна демократія" набрала найбільше голосів на парламентських виборах 2023 року з 22,95 % голосів і отримала 42 місця. Фіцо пообіцяв повністю припинити надсилання військової допомоги Україні в російсько-українській війні та почати мирні переговори.

Заяви Фіцо про війну в Україні – останні новини

Нагадаємо, Роберт Фіцо став прем'єрміністром Словаччини минулого року після того, як на парламентських виборах перемогла його партія.

Фіцо відомий низкою скандальних заяв щодо війни в Україні та допомоги українцям. Зокрема, раніше Фіцо зробив різку заяву про війська НАТО в Україні. У відповідь на слова Макрона про можливість відправлення військ НАТО в Україну словацький прем’єр зазначив, що Словаччина не відправлятиме своїх військових. За його словами, заява Макрона про війська НАТО в Україні нібито є кроком до Третьої світової війни.

Також Фіцо грубо насварив словаків, які зібрали €4 млн для ЗСУ. Роберт Фіцо в грубій формі прокоментував збір словаками коштів для допомоги Збройним Силам України.

Після цього Фіцо знову відзначився скандальною заявою про війну в Україні. Прем'єр-міністр Словаччини розкритикував попередній уряд за постачання системи С-300 Україні та заявив, що ніколи б цього не зробив.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти