Правляча партія Швеції підтримала вступ країни до НАТО, але з однією умовою

15 травня 2022, 20:56оновлено 15 травня 2022, 22:09
Відбулося засідання правління партії, на якому було схвалене рішення підтримати подачу Швецією заявки на вступ до НАТО.
Швеція
Правляча партія Швеції підтримала вступ країни до НАТО / Фото : globallookpress.com

Соціал-демократична партія Швеції підтримала вступ країни до НАТО, але політична сила виступила проти розміщення на шведській території ядерної зброї, йдеться в заяві.

У неділю, 15 травня, відбулося засідання правління партії, на якому було схвалено рішення підтримати подачу Швецією заявки на вступ до НАТО.

"Соціал-демократи будуть домагатися того, щоб Швеція, у разі схвалення заявки НАТО, висловила односторонні застереження проти розміщення ядерної зброї і постійних баз на шведській території", - підкреслюється в релізі.

відео дня

Міністр закордонних справ Швеції Енн Лінде назвала історичним рішення правлячої партії дати згоду на вступ країни до НАТО.

"Російське вторгнення в Україну погіршило ситуацію з безпекою в Швеції та у всій Європі", - написала вона в Twitter.

Фінляндія і Швеція вступають в НАТО

Фінляндія у зв'язку з повномасштабною військовою агресією Росії проти України вирішила відмовитися від нейтралітету і 15 травня схвалила рішення про вступ до Північноатлантичного альянсу. Доповідь затверджена фінським главою держави Саулі Нііністе. Президент назвав цю дату "історичним днем", оскільки для країни відкривається "нова ера".

За даними видання Svenska Dagbladet, у вівторок, 17 травня, уряд Швеції збирається офіційно подати заявку на інтеграцію в НАТО. Лист із заявкою вже у вівторок мають намір передати або особисто генеральному секретарю Організації Єнсу Столтенбергу, або його представникам.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти