"Перешкодити зближенню України з НАТО - неможливо": у Путіна прийняли курс Києва на Захід

24 жовтня 2021, 14:42
Москва жодним чином не зможе перешкодити зближенню України з Північноатлантичним альянсом, сказав Дмитро Пєсков.

Пісок
Росія не може перешкодити зближенню України і НАТО, це неможливо - Пєсков / Reuters

Росія не в силах чинити протидію зближенню України з НАТО. Однак Москва може мінімізувати подібні наслідки для російської держави, і у разі реалізації такого сценарію "буде зроблено все, що необхідно". Про це заявив прессекретар російського президента Дмитро Пєсков.

У ефірі телеканалу Росія 1 він розповів про те, що у Москви немає можливостей для того, щоб не допустити більш масштабного співробітництва України з НАТО. Однак російська влада має намір реалізувати комплекс заходів, який повинен мінімізувати наслідки для РФ у разі запуску подібного сценарію.читайте також"Нас не цікавить думка РФ": у МЗС України поставили на місце Пєскова після його заяви про НАТО

"Ми не можемо цьому перешкодити. І це неможливо. Але ми можемо мінімізувати наслідки таких кроків для нашої країни. У мене немає сумніву, що, якщо зближення України і НАТО продовжиться й надалі, у Росії буде зроблено все, що необхідно", - підкреслив Дмитро Пєсков.

Співпраця України та НАТО

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв про те, що на території України нібито вже створюються "навчально-тренувальні табори", які, як стверджує він, мовляв, насправді є "базами НАТО". За словами глави держави, він вже домовився з Путіним про спільне реагування на подібні явища для того, щоб не припустити появи іноземних військ на кордоні російської та білоруської держав.

Спікер Кремля Дмитро Пєсков казав, що спільні військові навчання Росії та Білорусі є відповіддю на, мовляв, "розміщення військ НАТО в Україні". При цьому можливу появу військ Північноатлантичного альянсу на українській території у Москві сприймуть як "перетин червоних ліній".

Глава МЗС Дмитро Кулеба зазначив, що Київ ухвалить самостійні рішення щодо приводу того, які дії слід зробити, щоб забезпечити безпеку України і Європи. Він додав, що "червоні лінії" Москви обмежуються територією російської держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти