Польща передала Україні 10 танків Leopard 2 - польський міністр оборони

9 березня 2023, 14:07
У Польщі завершилися навчання українських військовослужбовців на танках Leopard 2, заявив польський міністр оборони Маріуш Блащак.
Блащак, Леопард 2
Маріуш Блащак / Колаж фото УНІАН та "Вікіпедія"

У Польщі завершилися навчання бійців ЗСУ на німецьких танках Leopard 2. Відразу після цього офіційна Варшава передала Києву решту 10 з 14 обіцяних примірників такої техніки. Про це заявив віце-прем'єр і міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

"Ми підтримуємо Україну в рамках міжнародної коаліції. Крім польських 14 танків Leopard, у складі цього батальйону є також чотири танки з Канади, вісім танків з Норвегії, а також шість - з Іспанії", − сказав міністр.

За словами Блащак, він зараз веде переговори з іспанською колегою Маргаритою Роблес про можливе надання Україні більшої кількості танків − "можливо, ще чотирьох".

"Тому ми, безумовно, маємо справу з батальйоном важких танків, які в разі польської сторони вже передані, а в разі наших союзників будуть передані Україні в дуже короткий час", - підсумував чиновник.

Україна отримає танки Leopard від Заходу

Міністр оборони США Ллойд Остін під час засідання у форматі Рамштайн 14 лютого заявив, що танки Leopard німецького виробництва погодилися передати Україні вісім країн - Німеччина, Польща, Канада, Португалія, Іспанія, Норвегія, Данія та Нідерланди.

Також повідомлялося, що в уряді Фінляндії поки не прийняли рішення про передачу німецьких бойових танків Leopard для армії України. Там вагаються через те, що мають спільний кордон з країною-агресором РФ. Про це розповіла голова фінського уряду Санна Марін.

Раніше, на початку лютого, уряд Німеччини схвалив надання Україні 178 бойових сучасних танків Leopard 1. Перша партія такої військової допомоги повинна прибути в нашу країну влітку цього року, інша частина – в 2024 році. Водночас німецький уряд схвалив ще одне рішення для України. Як повідомляє пресслужба уряду ФРН, тепер офіційно дозволено експорт бойових танків Leopard 1 A5 Україні від інших країн.

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти