Переговори Росія-Україна: стали відомі вимоги агресора

2 березня 2022, 18:59
У свою чергу глава російської делегації Володимир Мединський додав, що на другому раунді переговорів буде обговорюватися припинення вогню.
Переговори Росія-Україна стали відомі вимоги агресора
Переговори Росія-Україна: стали відомі вимоги агресора / Reuters

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров озвучив вимоги агресора до Києва на переговорах Росії з Україною, повідомляє Главред із посиланням на російські ЗМІ.

За словами Лаврова, позиція Росії на переговорах з Україною включає наступні вимоги:

  • визнати Крим частиною РФ,
  • визнати" ДНР" і "ЛНР" в їхніх адміністративних межах,
  • демілітаризація, яка "повинна мати певні параметри";
  • Україна, на думку Лаврова, повинна пройти процедуру денацифікації, як колись Німеччина.

При цьому в ході другого раунду переговорів із Україною Росія готова обговорювати питання гарантій безпеки. Глава МЗС РФ також наполягає на домовленості, яка "забезпечуватиме законні права всіх народів цієї країни".

У свою чергу глава російської делегації Володимир Мединський додав, що на другому раунді переговорів буде обговорюватися припинення вогню.

"Щодо низки пропозицій (на переговорах 28 лютого – ред.) ми, загалом, знайшли взаєморозуміння за столом переговорів. Однак за деякими, найбільш принциповими - це було цілком очікувано - українська сторона взяла час на роздуми і консультації з Києвом", – стверджує Мединський.

Раніше член української делегації і глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що переговори між Росією і Україною відбудуться сьогодні увечері, 2 березня.

Водночас представник окупантів Мединський заявив, що українська делегація прибуде завтра вранці (тобто 3 березня), вона вже виїхала з Києва.

Нагадаємо, 28 лютого відбулися перші переговори України та Росії. Радник Голови ВП Михайло Подоляк заявив, що делегації встановили пріоритетні теми, за якими намітили низку рішень. Вони вирушили для консультацій у свої столиці.

Новини України 2 березня 2022 року

З'явилися кадри масштабного ракетного удару по Харківській міськраді. В результаті ракетного удару було також пошкоджено будівлю палацу праці і житлові багатоповерхові будинки.

Під Києвом українські ППО знищили два російські винищувачі. Російські військові вже не чекають удару і дезертирують, залишаючи в розпорядженні ЗСУ озброєння і техніку.

ЄС відключив від SWIFT російські банки і забороняє передавати в Росію банкноти євро. Санкції набудуть чинності 12 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти