Перемовини щодо Донбасу: експерт розповів, що вимагатиме Росія від США щодо України

28 січня 2021, 02:14
За словами Максима Ялі, Джо Байден, як і раніше, вважає Росію головним противником Вашингтона, тому компромісу між державами не буде.
кремль санкції
США посилять тиск на Росію при Байдені - експерт / GettyImages

Адміністрація президента США Джо Байдена зацікавлена в продовженні з Росією договору про скорочення наступальних озброєнь (СНО-3). Однак натомість Москва може вимагати, щоб Вашингтон спробував вплинути на Україну з метою виконання домовленостей щодо Донбасу на вигідних росіянам умовах.

Про це заявив експерт-міжнародник Максим Ялі в ефірі телеканалу Україна 24, коментуючи перші телефонні перемовини американського глави держави Джо Байдена з російським президентом Володимиром Путіним.

За його словами, у Кремлі бачать зацікавленість Вашингтона в продовженні договору СНВ3, тому Росія може зажадати, щоб США спробували чинити тиск на Київ.

"Байден зазначив, що в адміністрації президента зацікавлені в продовженні угоди СНО-3 про скорочення ядерного потенціалу. А в адміністрації Путіна, коли бачать таку зацікавленість, то висувають зазвичай власні умови. Для Росії Україна є пріоритетом, і я переконаний, що вони вимагатимуть поступок щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, реалізації Мінських домовленостей саме за власним сценарієм. І будуть намагатися зробити так, щоб США чинили тиск на Київ, щоб Київ став ці домовленості виконувати, і не обов'язково так, як там прописано", - вважає Ялі.читайте такожМайбутній держсекретар США розкрив масштабні плани щодо України та Росії

Також він додав, що США за президентства Байдена бачитимуть Росію своїм головним противником. Тиск американців на РФ посилиться, а компромісу між державами наразі не передбачається. При цьому Москва спробує торгуватися з Вашингтоном і може з цією метою підняти питання російсько-українського конфлікту на сході України.

"У Кремлі, розуміючи, що американська адміністрація зацікавлена в продовженні цієї угоди намагатимуться підвищувати ставки і максимум для себе виграти. Хоча насправді ця угода вигідна Росії, тому що вона не зацікавлена в новій гонці озброєнь, і адміністрація Трампа шантажувала цим і піднімала ставки. Однак Кремлю теж вдавалося шантажувати, зокрема завдяки питанню України", - підкреслив Максим Ялі.

США - Росія новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти