Мільйон патронів: армія США передала ЗСУ боєприпаси, які забрала в Ірана

4 жовтня 2023, 19:46
552
Українська армія найближчим часом зможе отримати тисячі конфіскованої іранської зброї і патронів від США, повідомляють американські журналісти.
Пентагон, Іран, зброї
Пентагон хоче передати Україні зброю з Ірану - CNN / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

ВСУ можуть отримати тисячі одиниць конфіскованої іранської зброї і боєприпасів від США. Про це повідомляє американський телеканал СNN з посиланням на власні джерела.

Згідно з наявними даними, командування армії США збирається оголосити про це рішення вже на нинішньому тижні.

"США передадуть Україні тисячі конфіскованої іранської зброї і патронів, що може допомогти частково усунути гостру нестачу, з якою стикаються ЗСУ, які очікують додаткових грошей і техніки від США і їх союзників", – йдеться в повідомленні.

відео дня

Як повідомляє джерело, на даний момент залишається неясним, які юридичні сили США залучили для передачі зброї, адже ООН вимагає, щоб конфіскована зброя була знищена або відкладена.

"Адміністрація Байдена вже кілька місяців розмірковує над тим, як законно відправити зброю українцям", – говорить джерело.

Трохи пізніше Центральне командування Збройних сил США підтвердило, що ВСУ вже направлено близько 1,1 мільйона патронів калібру 7,62 міліметра.

"Уряд США отримав право власності на ці боєприпаси 20 липня 2023 року в рамках цивільного позову Міністерства юстиції про конфіскацію майна проти іранського Корпусу вартових ісламської революції (КВІР). Ці боєприпаси були спочатку конфісковані військово-морськими силами Центрального командування США на транзит 1, 9 грудня 2022 року. Боєприпаси переправлялися з КВІР хуситам в Ємені з порушенням резолюції 2216 Ради безпеки ООН", - заявили американські офіцери.

Протистояння України та Ірану

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив про те, що проти іранського режиму, який постачає зброю РФ, яка вбиває мирних українців, необхідно діяти більш жорстко.

Представник ОП впевнений в тому, що Україна доведе до кінця відносини з Іраном і в майбутньому буде більш правильно будувати відносини з подібними країнами.

До того міністр закордонних справ Ірану Хоссейн Амір-Абдоллахіян визнав поставки дронів Росії. За його словами, це було ще до початку повномасштабної російсько-української війни і в невеликих кількостях

"Про безпілотники - це правда. Ми надали Росії невелику кількість безпілотників за кілька місяців до війни в Україні", — передає словами чиновника IRNA.

За його словами, Іран попросив у міністра закордонних справ Дмитра Кулеби докази того, що Росія використовує іранські дрони проти України.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти