Прем'єр Італії йде: президент відмовився приймати відставку Маріо Драгі

14 липня 2022, 20:46
349
У своїй заяві Драгі сказав, що пакт довіри, який підтримував уряд національної єдності, зник.
Драга
Маріо Драгі / president.gov.ua

Маріо Драгі йде у відставку з поста прем'єрміністра Італії. Як повідомляє Аnsa.it, Драгі пережив вотум недовіри в Сенаті Італії, але майбутнє його уряду було поставлено під питання через бойкот голосування рухом 5 зірок, ключовим союзником коаліції.

Парламентарі руху 5 зірок відмовилися брати участь у голосуванні через протидію частинам законопроекту про полегшення стрімкого зростання цін на енергоносії, з яким був пов'язаний вотум довіри.

У своїй заяві Драгі сказав, що пакт довіри, який підтримував уряд національної єдності, зник.

"Я хочу оголосити, що сьогодні ввечері я передам прохання про відставку президенту Республіки", - цитує його заяву пресслужба уряду.

Трохи пізніше стало відомо, що президент Італії Серджо Маттарелла не прийняв заяву про відставку прем'єр-міністра країни Маріо Драгі.

Прем'єр Італії йде: президент відмовився приймати відставку Маріо Драгі

читайте такожШольц розповів, навіщо з Драгі і Макроном приїхав до Києва

Візит Драгі в Україну

У четвер, 16 червня, в столицю України прибули лідери чотирьох європейських країн - президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі та президент Румунії Клаус Йоханніс.

Під час візиту президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв не примушувати Україну до мирних переговорів з Росією.

Також Макрон заявив що Франція, Німеччина, Італія і Румунія виступають за негайне надання статусу кандидата на вступ до Євросоюзу для України.

Канцлер ФРН Олаф Шольц після візиту до Києва заявив, що "мир під диктовку" на умовах, нав'язаних Росією в односторонньому порядку, Неможливий. При цьому Шольц назвав очікування Кремля, що РФ вдасться захопити частину українських територій і потім дочекатися змін з плином часу, "ілюзією Путіна".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти