На Заході бояться перемоги України – Шольц, Макрон і Драгі тиснутимуть на Зеленського – Жданов

14 червня 2022, 05:00
Деякі країни західного світу вважають, що знають Путіна і зможуть з ним домовитися, сказав Олег Жданов.
Зеленський Путін
Шольц, Макрон та Драгі тиснутимуть на Зеленського, щоб Україна сіла за стіл перемовин з Росією - Жданов / Колаж Офіс президента, УНІАН

Певні країни Заходу зволікають з постачанням Україні далекобійної артилерії і систем реактивного залпового вогню через страх перемоги Києва на війні з Москвою. Вони бояться миру, у якому переможе українська держава, і вважають, що можуть домовитися з главою Кремля Володимиром Путіним. Їх страх полягає в зміні безлічі факторів в результаті можливого тріумфу України. Канцлер ФРН Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі приїдуть до Києва для того, щоб, ймовірно, чинити тиск на українського гаранта Володимира Зеленського задля перемовин з РФ. Для України це вкрай не вигідний сценарій, а прихильників перемоги Києва набагато більше. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

У ефірі Україна 24 він розповів про те, що зволікання з постачанням Україні далекобійної артилерії і реактивних систем залпового вогню пов'язано зі страхом деяких країн західного світу перед можливою перемогою Києва. Згідно їх позицією, з Путіним можна домовитися, а ось що буде після перемоги української держави, вони не знають.читайте такожПлан Путіна - знищити Україну, а Італія, ФРН і Франція можуть вмовляти здатися – політолог

За словами експерта, у разі тріумфу України відбудуться зміни в європейській системі безпеки, а також в економічних і фінансових відносинах всередині Європейського Союзу.

"На Заході, на жаль, приходить усвідомлення того, що вони бояться світу, у якому Україна переможе. Вони його більше бояться, ніж світу, де переможе Путін. Вони вважають, що знають Путіна і можуть з ним домовитися. А ось Україна, яка перемогла, повністю змінює дуже багато факторів - починаючи від системи безпеки на європейському континенті, закінчуючи структурою економічних і фінансових відносин в самому Євросоюзі", - пояснив Жданов.

Як вважає Жданов, можливий візит лідерів Франції, Німеччини та Італії – Еммануеля Макрона, Олафа Шольца та Маріо Драгі – до України "буде дуже серйозним випробуванням" для української держави. Цілком ймовірно, вони спробують чинити тиск на Зеленського з метою перемовин з Росією. Територіальні поступки не влаштовують ані Україну, ані союзників держави на Заході, яких, все ж, набагато більше, ніж прихильників домовленостей з Кремлем.

читайте такожАрмія України може завдавати ударів по території РФ, але Зеленський повинен ухвалити рішення – Жданов"Швидше за все, вони тиснутимуть на нашого президента з метою змусити нас сісти за стіл перемовин. Італія взагалі є автором компромісного плану примирення між Україною та Росією за рахунок територіальних поступок з боку України. Це в жодному разі не влаштовує нас як постраждалу країну і наших партнерів, які вважають, що ми повинні відновити свій суверенітет і територіальну цілісність, яких, на щастя, набагато більше", - підкреслив Олег Жданов.

Дивіться відео Главред - Жданов розповів, як Україна може потопити весь Чорноморський флот

Війна Росії проти України

Президент Володимир Зеленський раніше заявив, що Збройні сили України наразі не можуть перейти до контрнаступальної військової операції. Причиною тому є брак техніки. У військ РФ перевага в цьому питанні, а Україна прагне зберегти життя своїх військових.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що армії України для переходу до контрнаступу не вистачає озброєнь. Для звільнення окупованих територій ЗСУ знадобляться сотні одиниць ракетних систем, артилерії, бойові літаки, танки і тисячі безпілотних літальних апаратів. Крім того, потрібно сформувати 6 нових бригад чисельністю 25 тисяч осіб.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Захід посилити постачання зброї Україні. На Донбасі склалася ситуація, за якої у Росії тотальна перевага в артилерії. У такій обстановці українській армії буде складно зупинити наступ окупантів, не кажучи вже про перехід до контрнаступу.

Главред рекомендує:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти