Покарати Росію за отруєння Навального: у Бундестазі почалися бурхливі дебати

12 вересня 2020, 09:59
У Німеччині відбулася нарада з приводу отруєння Навального і реакції на нього з боку ФРН.
Навальний
У Бундестазі мають намір покарати Росію за отруєння Навального / Reuters

Панівна партія Німеччини - Християнсько-Демократичний союз — ХДС) - має намір "покарати" Росію за отруєння опозиціонера Олексія Навального і відмовитися від будівництва газопроводу "Північний потік-2", заявив депутат Бундестагу від партії "Альтернатива для Німеччини" Вальдемар Гердт.

Про це Гердт розповів в інтерв'ю телеканалу "360".

За його словами, в Німеччині на початку тижня відбулася нарада з приводу отруєння Навального і реакції на нього з боку ФРН.

"ХДС була повністю налаштована на закриття "Північного потоку-2". Мовляв, треба покарати Росію", - розповів Гердт.

Водночас представники інших партій у німецькому парламенті висловлювали іншу думку. Зокрема, Соціал-демократична партія Німеччини закликала дочекатися висновків слідства у справі Навального, а потім вже ухвалювати будь-які рішення.

Партія Гердта вважає, що ситуація з російським опозиціонером є вигаданим приводом, потрібним для підриву відносин між Москвою і Берліном.

Отруєння Навального - що було раніше:

  • 11 вересня очільник німецької розвідки Бруно Каль висловив думку, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли сильнішою і небезпечнішою версією Новачка, а не тією отрутою, яку використовували раніше.
  • 10 вересня російський опозиціонер Олексій Навальний повністю прийшов до тями після того, як його вивели з медичної коми лікарі в берлінській клініці Шаріте.
  • 8 вересня канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що рішення щодо майбутнього проєкту "Північний потік 2" через ситуацію з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального буде "не німецьким, а європейським".
  • 7 вересня отруєний російський опозиціонер Олексій Навальний був виведений зі штучної коми, заявили в клініці Шаріте.
  • 6 вересня очільник МЗС Німеччини Хайко Маас заявив, що "є багато ознак" причетності Росії до отруєння Олексія Навального, і тепер все залежить від Москви.
  • 2 вересня канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що офіційний Берлін засуджує отруєння Олексія Навального речовиною з новачка. У зв'язку з цим інцидентом у Німеччини є ряд питань до Росії.
  • 2 вересня в Кабміні Німеччини зробили гучну заяву щодо отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. В уряді зазначили, що лабораторія Бундесверу (збройні сили Федеративної Республіки Німеччина) знайшла в організмі російського опозиціонера Олексія Навального сліди отрути з групи "Новачок".
  • 22 серпня Навального привезли до Берліна для лікування в клініці Шаріте.
  • 20 серпня російський опозиціонер Олексій Навальний відчув себе зле під час авіаперельоту з Москви до Томська. Літак екстрено посадили в Омську, політика госпіталізували і приєднали до апарату ШВЛ. Політик впав у кому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти