"Ми повинні бути насторожі": Путін може застосувати хімічну зброю у разі успіхів ЗСУ - Воллес

15 травня 2023, 21:19
362
Воллес наголосив, що світ повинен бути насторожі щодо поведінки російських військових і диктатора Путіна.
'Ми повинні бути насторожі': Путін може застосувати хімічну зброю у разі успіхів ЗСУ - Воллес
Воллес заявив, що Путін може застосувати хімічну зброю у разі успіхів ЗСУ / Колаж: Главред, фото: УНІАН, wikipedia

Якщо Збройні сили України здійснять успішний контрнаступ та звільнять тимчасово окуповані території, то країна-агресорка Росія може вдатися до застосування хімічної зброї. Про це під час виступу у парламенті сказав міністр оборони Великобританії Бен Воллес, пише Independent.

Як зазначив Воллес, Сполучене Королівство дуже насторожено ставиться до майбутніх подій, оскільки російський диктатор Володимир Путін "може використати системи нетрадиційної зброї в Україні".

Він згадав як Росія застосувала хімічну зброю в Сирії та отруїла у Солсбері у березні 2018 року колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочку Юлію.

"Якщо контрнаступ буде успішним, президент Росії Володимир Путін може вдатися до систем нетрадиційної зброї, таких як хімічна та біологічна зброя, як він зробив у Сирії", - зазначив глава Міноборони Британії.

Воллес наголосив, що світ повинен бути насторожі щодо поведінки російських військових і диктатора Путіна.

Контрнаступ Збройних сил України

Раніше глава Об'єднаного комітету начальників штабів генерал США Марк Міллі заявив, що завдяки допомозі західних країн Сили оборони України готові і до наступальних дій, і до оборони.

"Вони (ЗСУ, - ред.) можуть як вести наступ, так і тримати оборону. Їм належить виконати значну роботу з планування, координації тощо, якщо вони будуть проводити наступальну операцію, але до наступу і оборони вони готові", - сказав Міллі.

Як пише Politico з посиланням на двох європейських чиновників, Київ приховує від союзників деталі майбутнього контрнаступу Збройних сил України, щоби запобігти витоку секретної інформації, яка може зашкодити наступальній операції. При цьому Київ тримає в секреті ці дані й від українських політиків.

Нещодавно секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що розв'язана країною-агресоркою Росією війна проти України може завершитися вже до зими. Секретар РНБО звернув увагу на те, що план України полягає у звільненні всіх захоплених територій від терористів, які напали на нас.

Дивіться відео про те, як тема контрнаступу ЗСУ викликає жах та страх у Кремлі:

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти