Моді в Києві хоче говорити про перспективи щодо закінчення війни в Україні

21 серпня 2024, 08:44
247
Візит прем'єр-міністра Індії до України запланований на 23 серпня, він буде говорити про мир.
флаг Украины, Моди и Зеленский
Індійський прем'єр бачить можливість закінчити війну мирним шляхом / Колаж: Главред, фото: pixabay, Офіс президента України

Під час візиту до Києва прем'єр міністр Індії Нарендра Моді планує обговорити можливість мирного закінчення війни між країною-агресором Росією і Україною. Про це пише Reuters.

За даними видання, про це індійський чиновник заявив напередодні від'їзду спершу до Польщі, а потім до України у середу, 21 серпня. Моді має намір "поділитися перспективами" щодо мирного вирішення конфлікту.

Окрім цього у планах глави уряду Індії налагодження та зміцнення двосторонньої співпраці з Україною. При цьому він називає себе, як представника Індії другом України.

відео дня

"Як друг і партнер ми сподіваємося на швидке відновлення миру та стабільності в регіоні", – наголосив Моді.

Що потрібно знати про Reuters?

"Ройтерз" (англ. Reuters) - британське агентство новин і постачальник даних про фінансові ринки, що надає інформаційні повідомлення газетам та іншим засобам масової інформації, пише Вікіпедія.

Reuters вважається одним із найбільших у світі міжнародних новинних агентств. Агентство існує з середини XIX століття

У Reuters працюють понад 14 000 співробітників у 91 країні світу. Серед них близько 2300 журналістів, а також фотокореспондентів і відеооператорів. Загалом агентство має 197 бюро, які працюють по всьому світу.

Відносини Індії та України - що відомо

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді планує візит до України цього тижня. Це стане першим його приїздом до Києва з початку повномасштабного вторгнення країни-агресора Росії.

Напередодні Індія неоднозначно проявилася на світовій арені. Зокрема, після масованого обстрілу окупантами України 8 липня 2024 року, Моді обіймався з російським диктатором Путіним, що розлютило Володимира Зеленського, який різко прокоментував їхню зустріч. Він заявив, що у той час, коли Росія своїми ракетами вбиває більше 35 мирних жителів України, лідер найбільшої у світі демократії обіймає найкривавішого злочинця. Це є нищівним ударом по мирних зусиллях.

Згодом представник держдепу США Блінкен на зустрічі з міністром закордонних справ Індії Джайшанкаром наголосив на важливості "справедливого і міцного миру" для України. Обговорення відбулося на тлі запланованого візиту в Україну прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді.

Читайте більше новин про Індію:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти