Маска в лоб запитали, навіщо він допомагає росіянам: як відповів мільярдер

14 вересня 2023, 15:04
Маска звинувачують у тому, що він сприяв диктатору Путіну, відмовивши ЗСУ у використанні своєї супутникової мережі під час операції в Криму.
Маск, українці
Ілон Маск не став відповідати на каверзні питання з приводу українців / колаж Главред, фото УНІАН і ua.depositphotos.com

Скандально відомий комерсант-інноватор Ілон Маск (корпорації SpaceX, Tesla і X-колишній Twitter) відмовився відповідати на питання журналіста британського телеканалу Sky News про те, чому він не називає російського диктатора Володимира Путіна агресором.

"Ви в курсі, що ваше невігластво і егоїзм коштували українцям життів?",- запитав британець. Далі, без паузи, журналіст також запитав, чому Маск не називає Путіна агресором. Обидва питання комерсант проігнорував і гордо пройшов в компанії охоронців до свого елітного автомобіля.

Скандал з Маском і відключенням Starlink біля узбережжя Криму

В уривку з біографії Ілона Маска, написаної американським журналістом і письменником Уолтером Айзексоном, стверджується, що в 2022 році комерсант розпорядився відключити мережу супутникового зв'язку Starlink біля узбережжя Криму, щоб зірвати атаку, яку Україна готувала проти російського Чорноморського флоту.

відео дня

Пізніше Маск відповів на звинувачення про те, що в 2022 році він дав завдання своїм фахівцям вимкнути супутникову мережу Starlink біля узбережжя окупованого Криму.

За його словами, такої вказівки він нібито не давав. Маск зазначив, що в районі Криму Starlink не працювала.

"Зазначені регіони Starlink не були активовані. SpaceX нічого не деактивувала", - заявив він.

The Washington Post розповіла подробиці цього епізоду: результатом зриву операції стало захоплення російськими окупантами неушкоджених екземплярів українських морських дронів.

Мільярдер почали звинувачувати в держзраді. Він очікувано відкидає це, апелюючи тим, що Штати не оголошували війну РФ.

"Я є громадянином Сполучених Штатів і маю тільки цей паспорт. Що б не сталося, я буду боротися за Америку і помру в ній. Конгрес США не оголошував війну Росії. Якщо хтось і зрадник, то це ті, хто називає мене таким", - заявив Маск.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти