Люди були охоплені вогнем: стали відомі подробиці ДТП з українцями у Венеції

4 жовтня 2023, 11:36оновлено 4 жовтня 2023, 12:39
Італійська преса описує цю автокатастрофу не інакше як "апокаліптичну".
ДТП у Венеції
ДТП у Венеції забрало життя 21 людини / Колаж: Главред, фото: скріншот

У смертельному ДТП у Венеції загинула 21 людина, п'ятеро з них - українці. Ще 18 людей постраждали. Зокрема, 50-річна жінка і 4-річна дівчинка з України з важкими травмами опинилися в лікарні. Італійська преса описує цю автокатастрофу не інакше як "апокаліптичну".

Спочатку повідомлялося про п'ять жертв серед громадян України. Речник МЗС Олег Ніколенко уточнив інформацію.

"Італійська сторона завершила ідентифікацію осіб людей, які постраждали в ДТП поблизу Венеції. За уточненою інформацією, четверо українців загинули, ще четверо - отримали поранення", - розповів він у коментарі РБК-Україна.

За його словами, постраждалі громадяни отримують медичну допомогу у лікарнях Местрі, Тревізо та Падова. Загроз їхньому життю немає.

Як повідомляє ТСН, пасажирський автобус вилетів з естакади і впав на залізничні колії. Під час падіння транспорт зачепив електропроводи і загорівся.

"Автобус, який, як ви бачили, злетів з дороги з висоти у понад десять метрів. Це електробус на акумуляторі, тому він загорівся, пожежники виявили, що люди в автобусі охоплені вогнем. Ми намагалися скоріше загасити автобус, витягнувши людей", - розповів Маріо Луонго, командир венеціанських пожежників.

19 пасажирів загинули на місці, ще двоє - померли в лікарні. Серед жертв є іноземці - громадяни України. Щонайменше двоє загиблих - це діти.

ДТП у Венеції
Смертельна ДТП у Венеції сталася 3 жовтня / Колаж: Главред, фото: скріншот
ДТП у Венеції
Автобус злетів з дороги з висоти у понад десять метрів / скріншот

"На жаль, я бачив дві дитячі коляски. Я побачив маленьку дівчинку і підлітка. Можливо, в лікарні є ще якісь діти. На даний момент поліція проводить слідчі дії та розпізнала українців. Це повинні бути українці, які відпочивали, думаю, тут, в кемпінгу під Маргерою", – додав командир венеціанських пожежних Маріо Луонго.

В даний час пораненим надають допомогу в п'яти лікарнях регіону.

Причина аварії поки невідома. Імовірно, водієві раптово стало зле.

Мер Венеції оголосив траур в пам'ять про жертв смертельної аварії.

Дивіться відео - У Венеції автобус злетів з естакади і загорівся:

Як повідомляв Главред, представник МЗС Олег Ніколенко підтвердив, що українські громадяни є серед жертв аварії автобуса, яка сталася 3 жовтня в районі Венеції Местре.

Українське посольство в Римі та Генеральне консульство в Мілані вже вирішують питання, пов'язані з цією дорожньо-транспортною пригодою.

Зокрема, українські консули взаємодіють з італійськими правоохоронцями в контексті з'ясування всіх обставин ДТП, тримають на контролі лікування українських громадян і встановлюють зв'язок з родичами.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти