Лише один крок Росії змусить НАТО рішуче відповісти – Жирохов

11 травня 2024, 01:35
1116
В Альянсі ніяк не відреагували на падіння російських ракет у країнах НАТО і збиття американських безпілотників, тому що бояться, що Путін застосує ядерну зброю.
Михаил Жирохов, Владимир Путин
Лише один крок Росії змусить НАТО рішуче відповісти, зазначає Жирохов/ колаж: Главред, фото: УНІАН, скрін

Тільки відкритий напад країни-агресорки Росії на країни Балтії змусить НАТО діяти рішуче. Це може стати певним тригером, який підштовхне Північноатлантичний альянс до відповіді.

Таку думку висловив історик, військовий експерт Михайло Жирохов в інтерв'ю Главреду. Він нагадав, що на падіння російських ракет у країнах НАТО і збиття американських безпілотників в Альянсі раніше не реагували.

"Я думаю, що лише відкритий напад на країни Балтії змусить НАТО діяти рішуче. Це буде певним тригером, який може щось змінити у політиці Альянсу. Ракети Росії вже падали у Польщі та Румунії, її війська збивали американський БПЛА-розвідник над Чорним морем – за період війни в Україні було достатньо приводів, щоб десятки разів щось зробити у відповідь. Але все це проковтнули.", – зазначив Жирохов.

відео дня

За словами військового експерта, інші держави не реагують, тому що бояться, що російський диктатор Володимир Путін може застосувати ядерну зброю.

"І вже зараз росіяни глушать GPS НАТО в Балтійському морі та розгортають у Калінінграді різноманітні військові засоби. Реакції немає, тому що в Європі бояться, що Путін злетів з котушок і може використати ядерну зброю", – сказав Жирохов.

Хто такий Михайло Жирохов?

Михайло Жирохов – український історик та журналіст. Народився 19 листопада 1974 року в місті Комсомольске Донецької області.

Автор близько 300 друкованих праць, які були опубліковані у виданнях України, Чехії, Сербії, РФ та інших країнах.

Спеціалізується на конфліктах на пострадянському просторі та історії авіації, пише Вікіпедія.

Чи можлива війна РФ і НАТО – останні новини

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав єдиний спосіб зупинити РФ. Він зазначив, що Україна не просила введення військ НАТО, а просила більше зброї. Ситуація на полі бою в Україні зараз дуже складна. Російська окупаційна армія в минулі місяці змогла просунутися на фронті й захопити більше територій зокрема і тому, що партнери України "не виконали те, що обіцяли", сказав генсек НАТО.

Також раніше військово-політичний оглядач Олександр Коваленко зазначав, що Росія не зважиться на війну з НАТО, і пояснив причину. Нова мобілізація Путіна буде спрямована на поповнення російських військ після втрат, упевнений Коваленко.

Нагадаємо, у Британії рішуче звернулися до Європи і закликали діяти. Союзники в Європі не хочуть вкладати гроші в оборону навіть у ситуації, коли на континенті йде війна, сказав міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти