Кремль кидає на фронт мобілізованих без жодної підготовки: в ISW розкрили деталі

30 червня 2024, 11:46
171
Колишній інструктор "Storm-Z" погодився з оцінкою мілблогера та поскаржився на проблеми із загальною підготовкою.
Кремль кидає на фронт мобілізованих без жодної підготовки: в ISW розкрили деталі
Росія кидає на фронт мобілізованих без підготовки / колаж: Главред, фото: Міноборони РФ

Аналітики американського Інституту вивчення війни розповіли, що у Росії чоловіків після мобілізації одразу відправляють на фронт в Україну. Окупанти не проходять належного навчання перед тим, як іти воювати.

Експерти також повідомили, що мобілізовані росіяни не беруть участь у навчаннях, а також не проходять медичну комісію.

У звіті ISW йдеться, що деякі нові російські військовослужбовці проходять недостатню підготовку перед відправленням до України. Один із російських мілблогерів стверджував, що новий російський персонал проходить навчання в середньому приблизно 14 днів перед відправленням на передову.

відео дня

За даними окупанта, новий російський особовий склад проходить 4 - 5 днів реальної підготовки, а 14 днів охоплює час від підписання військового контракту до прибуття на фронт.

Колишній інструктор Storm-Z погодився з оцінкою мілблогера та поскаржився на проблеми із загальною підготовкою.

Штурмові загони "Шторм-Z"

Це штрафні батальйони, підрозділи "другого сорту". Спочатку вони формувалися з колишніх ув'язнених силовиків, але з весни 2023 року загони фактично укомплектовані засудженими та військовослужбовцями, які перебувають на дисциплінарних стягненнях. Пізніше туди стали потрапляти солдати, яких піймали на вживанні наркотиків і алкоголю, а також ті, хто відмовлявся виконувати накази.

За даними видання "Важные истории" та інших джерел, російське Міноборони щонайменше з вересня 2022 року слідом за ПВК Вагнера почало вербувати в'язнів на війну з Україною. За даними видання, Міноборони РФ створювало Спецзагін "Шторм", основу якого повинні були скласти засуджені ексспівробітники силових відомств, а вербування проводилося у "червоних" зонах. Згідно з джерелами журналістів, адміністрації колоній чинили тиск на ув'язнених, вимагаючи від них погодитися на пропозицію Міноборони. Вербувальники з Міноборони відвідали, зокрема, колонії Сибіру та Далекого Сходу.

Основні завдання "спецконтингенту" - штурмові дії в міській забудові та на складній місцевості.

На підготовку ув'язнених до війни йде 10-15 діб.
Покинути поле бою ув'язнений може лише в разі важкого поранення або смерті.
Медична допомога "спецконтингенту" надається лише "в обсязі само- і взаємодопомоги".
Трупи загиблих ув'язнених у моргах необхідно зберігати окремо від трупів військовослужбовців ЗС РФ.
Командирам загонів дозволено створювати загороджувальні загони та конвої з військової поліції для бійців з числа засуджених. Дозволено розстрілювати тих, хто спробує втекти з поля бою
Після закінчення контракту дається акт про помилування, потім "доброволець" може укласти новий контракт або "своїми силами" повернутися в Росію.

"Російські військові наразі направляють усі сили, незалежно від їх формального призначення, до більш-менш подібних операцій уздовж фронту та продовжують переважно використовувати масу піхоти та час від часу механізовані атаки для повзучого просування замість того, щоб покладатися на високопідготовлені підрозділи", - зазначено у звіті.

Аналітики підкреслили, що це рішення, ймовірно, знизило вимоги до навчання для більшості нових російських військовослужбовців, які збираються воювати в Україні. Хоча 14 днів все ще недостатньо для формування навіть обмеженого боєздатного персоналу.

Водночас аналітики не виключають, що російські сили, ймовірно, забезпечать свій персонал подальшим навчанням після розгортання в Україні.

Що таке Інститут вивчення війни (ISW)?

Інститут вивчення війни (англ. Institute for the Study of War, ISW) – американський аналітичний центр, заснований 2007 року військовим істориком Кімберлі Каган. Штаб-квартира розташована у Вашингтоні, округ Колумбія.

Наразі ISW працює як неприбуткова організація. ISW готував звіти про війну в Сирії, війну в Афганістані та війну в Іраку, "зосередившись на військових операціях, ворожих загрозах і політичних тенденціях у різних зонах конфліктів". З лютого 2022 року ISW публікує щоденні звіти про російське вторгнення в Україну, пиши Вікіпедія.

Нагадаємо, що російські окупанти відмовляються виконувати бойові завдання. На Харківському напрямку є ворожі підрозділи, які відмовляються від виконання завдань. Не виключено, що саме смерті їхніх командирів вибили окупантів з колії.

30 тисяч окупантів загрузли у Вовчанську. Наступ військ Росії на Харківську область міг мати на меті захопити широку смугу території, щоб наблизити важку артилерію до міста. Можливо, російські командири сподівалися дійти до самого Харкова.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти