Кравчук розкрив деталі майбутніх перемовин Байдена і Путіна про Україну

5 червня 2021, 04:30
Існує низка проблем, про які Байден в обов'язковому порядку скаже Путіну, вважає Леонід Кравчук.
Леонід Кравчук
Байден заявить Путіну, що Україна не залишиться один на один з РФ у разі нової військової агресії Москви - Кравчук / УНІАН

Президент США Джо Байден під час зустрічі з російським главою держави Володимиром Путіним скаже про те, що якщо Росія піде на ескалацію військового конфлікту з Україною, то Вашингтон надасть підтримку Києву. Господар Білого дому закликатиме Москву не порушувати правила гри на міжнародній політичній арені. Про це заявив глава української делегації у ТКГ Леонід Кравчук.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що Байден і Путін ймовірно обговорять конфлікти в різних регіонах. В першу чергу сторони поговорять про ситуацію в Україні. Глава Білого дому заявить Путіну про те, що якщо Москва піде на нову агресію проти Києва, Вашингтон підтримає українську державу.

"Є низка проблем, про які Байден обов'язково скаже Путіну. Думаю, не обійдеться і без гарячих точок, які створила на багатьох територіях у світі Росія. І насамперед мова йтиме про Україну. Думаю, що головна ідея президента США, що якщо Росія наважиться розширювати агресію проти України - Україна один на один з Росією не залишиться, це важливі слова", - вважає Кравчук.читайте такожБайден зробив різку заяву про Путіна і попередив щодо наслідків

Також він додав, що президенти США і Росії в першу чергу говоритимуть про поведінку Москви. Байден заявить Путіну про очікування Вашингтона, згідно з якими російська держава не повинна порушувати міжнародні правила і норми.

"Все залежить від того, про що вони говоритимуть. Думаю, що буде перш за все питання про поведінку самої Росії, буде важливо сказати Путіну, що Росія не може і не повинна далі жити за принципами порушення міжнародного права, вона повинна дотримуватися правил і норм, які існують в цивілізованому світі. Не втручатися у вибори, не стимулювати хакерів, не вести війни, не здійснювати агресію і так далі", - підкреслив Леонід Кравчук.

Зустріч Байдена і Путіна

24 травня відбулися консультації США і Росії. Тема перемовин - проблеми у сфері російсько-американських відносин. Сторони домовилися продовжити діалог і випустили заяви, згідно з якими держави згодні на проведення саміту Вашингтона і Москви.

Пізніше в Білому домі і Кремлі офіційно підтвердили: зустріч Байдена і Путіна відбудеться 16 червня у Женеві.

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков заявляв, що на зустрічі Байдена і Путіна сторони можуть обговорити питання України. Однак, швидше за все, головною темою дискусії стануть відносини США і РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти