Китай попередив про погіршення відносин з Україною: у Reuters назвали загрози

1 лютого 2024, 16:59
Пекін має тісні зв'язки з Москвою і утримується від критики вторгнення Росії в Україну.
Китай попередив про погіршення відносин з Україною: у Reuters назвали загрози
Китай попереджає про погіршення відносин з Україною / колаж: Главред, фото: ОП, ua.depositphotos.com

Українські чиновники повідомили, що Китай попередив Україну про негативні наслідки для двосторонніх відносин через внесення китайських компаній до переліку міжнародних спонсорів війни.

Попередження про погіршення відносин пролунало минулого місяця під час зустрічі посла Китаю із високопоставленими українськими урядовцями, передає агентство Reuters з посиланням на двох неназваних українських чиновників.

"Посол сказав, що все це (ситуація з чорним списком) може мати негативний вплив на наші відносини", - повідомив агентству один зі співрозмовників.

відео дня

Співрозмовник агентства також наголосив, що Китай не поставив Україні жодних умов або "тимчасових рамок", а просто висловив свою точку зору щодо списку.

Другий співрозмовник припустив, що Пекін може пов'язувати це питання з китайськими закупівлями українського зерна.

До повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року Китай був найбільшим торговим партнером України та залишається важливим споживачем українського зерна, соняшникової олії та залізної руди.

Пекін має тісні зв'язки з Москвою і утримується від критики вторгнення Росії в Україну, однак, також заявив, що суверенітет і територіальну цілісність усіх країн необхідно поважати.

Україна зарахувала 48 компаній у всьому світі, включаючи 14 з Китаю, до переліку міжнародних спонсорів війни, чия бізнес-діяльність опосередковано допомагає або сприяє військовим зусиллям Росії.

Міністерство закордонних справ Китаю, посольство КНР у Києві та МЗС України не відповіли на запити агентства про коментарі.

Нагадаємо, що Китай готується кинути виклик США та почати нову війну. За словами Віталія Кулика, в 2027-2035 роках Китай, досягнувши певного рівня політичної та військової потужності, може кинути виклик Сполученим Штатам.

Генерал СБУ назвав ультиматум Росії від Китаю. Росія не наважується атакувати Казахстан, оскільки побоюється позиції Китаю, який виступає за територіальну цілісність Астани, вважає Віктор Ягун.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти