Китай може надавати РФ форму і бронежилети для наступу окупантів в Україні - ЗМІ

19 лютого 2023, 07:35
Білий дім також стурбований, що Пекін розглядає можливість відправки Росії летальної допомоги.
Путін, Сі Цзіньпін
Володимир Путін і Сі Цзіньпін / kremlin.ru

Китай може надавати Росії нелетальну військову допомогу, зокрема форму або навіть бронежилети для весняного наступу. Що стосується летальної допомоги, то переговори з цього приводу між Москвою та Пекіном тривають. Про це пише видання NBC News з посиланням на чотирьох американських чиновників.

Зазначається, що Китай вже надав певну допомогу Росії, зокрема підтримавши російські кампанії з дезінформації та просуваючи російські наративи про війну. Однак нова допомога є більш відчутною та призначена для використання російськими військами в Україні.

Білий дім також стурбований, що Пекін розглядає можливість відправки Росії летальної допомоги.

відео дня

"Ми чітко висловили свою стурбованість щодо летальної допомоги. Ми ще не бачили, щоб вони переступили цю межу, але ми не думаємо, що вони припинили це обговорювати", – повідомило джерело.

За словами співрозмовника NBC News, Китай намагається діяти непомітно, а останні тенденції вказують на потенційно відчутнішу підтримку китайським урядом армії РФ.

Одне з джерел повідомило, що допомога Китаю РФ була суттєвою частиною розмови під час зустрічі Державного секретаря США Ентоні Блінкена з головним дипломатом Китаю Ван І після Мюнхенської конференції з безпеки.

За даними видання, Блінкен та інші офіційні особи США на конференції в Мюнхені ділилися з партнерами інформацією про китайську допомогу Росії.

"Ми дуже стурбовані тим, що Китай розглядає можливість надання смертоносної підтримки Росії в її агресії проти України. І я ясно дав зрозуміти, що це матиме серйозні наслідки в наших відносинах", - сказав Блінкен.

NBC News відзначило, що поки невідомо, чи порушує підтримка Китаю Росії будь-які санкції та чи запровадять США санкції або обмеження щодо Пекіна.

Як повідомляв Глравред, раніше видання Financial Times з посиланням на власні джерела в уряді КНР писало, що російський диктатор Володимир Путін не попереджав китайського лідера Сі Цзіньпіна про свої плани напасти на Україну.

Нагадаємо, у грудні 2022 року голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін зробив заяву з приводу війни Росії проти України. Він вважає, що необхідно проводити мирні переговори.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти