"Виступив у ролі "листоноші Пєчкіна": Медведєв відвіз Сі Цзіньпіну послання від Путіна - ЗМІ

22 грудня 2022, 10:06
Сі Цзіньпін нібито поставив Володимиру Путіну умову, за якої будуть можливі переговори між двома лідерами.
Сі Цзіньпін на зустрічі з Медведєвим
Сі Цзіньпін на зустрічі з Медведєвим у Пекіні / скріншот

Колишній президент Росії Дмитро Медведєв відвідав Китай, де зустрівся з главою КНР Сі Цзіньпіном. Місія Медведєва полягала в тому, щоби передати послання від господаря Кремля Володимира Путіна.

Подробиці візиту розкрив Telegram-канал Генерал СВР, який нібито веде колишній генерал Служби зовнішньої розвідки РФ.

"Ніяких оглядин "наступників" російського президента під час візиту в Китай не було, Медведєв виступив в якості "листоноші Пєчкіна", - йдеться у повідомленні.

відео дня

За даними каналу, Сі Цзіньпін вимагав у Путіна детальний план, в якому російський диктатор повинен був розписати, яким чином і коли він збирається закінчити війну в Україні. Нібито лише в цьому випадку лідер Китаю готовий був погодитися на телефонні переговори з Путіним і обговорювати можливість візиту в Росію в наступному році.

"Наскільки лист російського президента переконав Сі Цзіньпіна буде зрозуміло по тому, чи відбудуться телефонні переговори лідерів двох країн найближчим часом, чи ні", - пише генерал СЗР.

Нагадаємо, лідер Китаю Сі Цзіньпін під час зустрічі із заступником Голови Ради Безпеки РФ Дмитром Медведєвим у Пекіні заявив, що його країна хотіла б бачити переговори щодо війни в Україні.

Сі Цзіньпін також сказав Медведєву, що його адміністрація "активно сприяє миру і переговорам".

"Китай сподівається, що відповідні сторони зможуть залишатися раціональними і стриманими, проводити всебічні переговори та вирішувати взаємні занепокоєння з безпеки політичними методами", - сказав глава КНР.

Він також додав, що Пекін, як і раніше, хоче працювати з Росією з розвитку зв'язків.

Раніше в Міністерстві закордонних справ Китаю заявили, що КНР твердо підтримуватиме країну-агресора РФ та її диктатора Володимира Путіна в реалізації її політики, стратегічних цілей і утвердженні статусу Росії в якості "великої держави" на світовій політичній арені. Пекін збирається посилити взаємодію з Москвою та вивести співпрацю на новий рівень.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти