Ізраїль заборонив Естонії, Латвії і Литві передавати Україні зброю свого виробництва – ЗМІ

6 лютого 2022, 09:52оновлено 6 лютого 2022, 12:13
У державі припускали, що Україна спробує отримати протитанкові ракетні комплекси Spike.
Ізраїль заборонив Естонії, Латвії і Литві передавати Україні зброю свого виробництва – ЗМІ
Ізраїль заблокував країнам Балтії передачу зброї свого виробництва Україні / Reuters

Ізраїль не дозволив Естонії, Латвії і Литві передати Україні зброю ізраїльського виробництва для захисту від Росії. Йдеться про протитанковий ракетний комплекс Spike.

Таку заборону превентивно встановили у грудні минулого року, повідомляє Breaking Defense із посиланням на свої джерела. Ізраїль розіслав Естонії, Латвії і Литві повідомлення відповідного змісту. Це було зроблено тому, що у державі припускали, нібито Україна може спробувати отримати таку зброю.

Зараз в Ізраїлі діють суворі правила щодо зброї їхнього виробництва, яка продається за кордоном. Так, країна-покупець не може відправити обладнання третій стороні, попередньо не погодивши це з початковим виробником.

відео дня

"Превентивний крок Ізраїлю був викликаний вірою в те, що Україна спробує заволодіти протитанковою зброєю Spike, створеною на спільному підприємстві ізраїльських та німецьких компаній", – зазначили у виданні.

У виданні зазначають, що Ізраїль хоче мати "канал зв’язку" з Росією для того, щоб "мати можливість діяти у Сирії і припинити постачання збройових систем іранського виробництва до "Хезболли" в Лівані".

Військова допомога Україні від інших держав

Нагадаємо, представник Пентагону Джон Кірбі заявив, що США збільшуватимуть військову допомогу Україні на тлі російської агресії, яка викликає занепокоєння у Вашингтоні. В Україну уже по черзі прибули 8 літаків з військовою допомогою від Сполучених Штатів. Восьмий літак прибув у суботу, 5 лютого, і доставив 86 тонн боєприпасів. Загалом з 22 січня Україна від США уже отримала 650 тонн оборонних боєприпасів.

Зазначимо, раніше Литва передала військову допомогу збройним силам України. Українські військові отримали бронежилети та балістичні пояси.

Тим часом Збройні сили Канади направили в Україну транспортний літак з військовою допомогою. Партія містить нелетальне обладнання. У літак були завантажені, зокрема, засоби індивідуального захисту, розвідувальне обладнання та обладнання для ведення спостереження.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти