Ізраїль під тиском США купив на мільйони доларів "стратегічне обладнання" для ЗСУ - ЗМІ

17 листопада 2022, 15:28оновлено 29 листопада 2022, 11:12
Ізраїль купив стратегічне обладнання для України під тиском адміністрації Джо Байдена.
Байден, Ізраїль
Ізраїль під тиском США купив "стратегічне обладнання" для ЗСУ - ЗМІ / УНІАН і https://ua.depositphotos.com

Влада Ізраїлю під потужним тиском Білого дому погодилися дати мільйони доларів на закупівлю "стратегічного обладнання" для України ‒ для боротьби ЗСУ з російськими окупантами. Про це повідомляє ізраїльський портал Haaretz з посиланням на власні дипломатичні джерела.

За їхньою інформацією, американська влада на чолі з президентом Джо Байденом настійно просила офіційний Тель-Авів всерйоз розширити допомогу, яку він надає Києву. Очікується, що стратегічне обладнання буде передано через одну з країн, яка входить до НАТО, і яка, в тому числі, вже постачає зброю для ЗСУ.

За даними журналістів, офіційний Тель-Авів вже погодився дозволити країнам НАТО (насамперед ‒ Велика Британія), передавати ЗСУ Системи озброєння, в яких встановлено обладнання та системи управління вогнем виробництва ізраїльського виробництва.

Крім того, є інформація, що ізраїльські розвідники вже потай допомагають Україні.

Але, кажуть журналісти, ізраїльська оплата такого "стратегічного обладнання" була разовою. І рішення про те, чи будуть ще оплати, як того вимагає Білий дім, буде приймати вже новий уряд Ізраїлю.

Позиція Ізраїлю щодо постачання зброї Україні

Ізраїльський міністр оборони Бенні Ганц 19 жовтня сказав, що Єрусалим буде і надалі допомагати Україні в гуманітарній та медичній сферах.

Однак ізраїльські офіційні особи не готові надавати Києву військову підтримку.

Пізніше Ганц уточнив, що Ізраїль може допомогти Україні в розробці систем раннього попередження про ракетні удари. Водночас він підтвердив відсутність планів щодо надання Києву зброї.

26 жовтня в ході брифінгу президент Володимир Зеленський сказав, що Україна та Ізраїль посилили співпрацю у сфері оборони. Держави обмінюються даними розвідки. За словами гаранта, спостерігаються позитивні зміни у відносинах з Єрусалимом.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти