Іран може почати проти Ізраїлю війну впродовж 48 годин - Vox News

4 квітня 2024, 09:38
323
За даними ЦРУ, Іран планує комбіновану атаку з "дощем" безпілотників і ракет, випущених зі своїх баз по стратегічних об'єктах на території Ізраїлю.
ЦАХАЛ, прапори Ізраїлю та Ірану
Удар по Дамаску може перерости в нову війну на Близькому Сході / Колаж: Главред, фото:twitter.com/IDF, pixabay.com

Удар по іранському консульству в Сирії, в результаті якого загинули високопоставлені іранські чиновники та генерали, ризикує перерости в нову велику війну на Близькому Сході. Американська розвідка попередила Ізраїль, що варто очікувати військової відповіді від Ірану впродовж 48 годин.

Як повідомляє видання Vox News, високопоставлені чиновники Ірану відреагували на напад, заявивши, що Тегеран має повне право відповісти на напад.в

Іран нібито планує комбіновану атаку з "дощем" безпілотників і ракет, випущених зі своїх баз по стратегічних об'єктах на території Ізраїлю.

відео дня

Удар по консульству Ірану в Сирії - що відомо

1 квітня по столиці Сирії Дамаску було завдано потужного авіаційного удару, внаслідок якого постраждала одна з резиденцій біля посольства Ірану в Сирії. Загинули 13 осіб - семеро членів Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) і шестеро сирійських громадян.

КВІР підтвердив, що було вбито сімох офіцерів. Зокрема, були ліквідовані генерал Мохаммад Реза Захеді та Мохаммад Хаді Хаджі Рахімі.

У МЗС Ірану назвали удар порушенням усіх міжнародних конвенцій.

Іран і Сирія звинуватили в нападі Ізраїль. Тегеран пообіцяв помститися.

За даними Міноборони Сирії, ізраїльські літаки завдали удару по будівлі консульства з боку окупованих Голанських висот. Ізраїльські військові від коментарів відмовилися.

Протягом останніх років Ізраїль регулярно завдає ударів по території Сирії - по цілях, де, за припущенням ізраїльських військових, можуть бути розташовані іранські бази. Ці удари почастішали після нападу ХАМАС на Ізраїль у жовтні 2023 року.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти