Громадянина Німеччини у Білорусі засудили до смертної кари

19 липня 2024, 20:55оновлено 19 липня, 23:12
330
Німецького громадянина Ріка Крігера у Білорусі засудили дос трати, його обвинувачують у шести злочинах, в тому числі за агентурну діяльність та найманство.
Громадянина Німеччини у Білорусі засудили до смертної кари
В Білорусі засудили до смертної кари громадянина Німеччини / колаж: Главред, фото: Громадське радіо, портал СНГ

Громадянина Німеччини Ріка Крігера у Білорусі засудили до страти за шістьма пунктами обвинувачення, в тому числі за найманство, а також за агентурну діяльність. Про це повідомляє білоруська служба "Радіо Свобода".

Як повідомили білоруські правозахисники, затримали громадянина Німеччини ще у 2023 році, а суди над ним тривали від червня.

"Вирок оголосили 24 червня. У ньому Крігера визнали винним у "скоєнні вибуху з метою впливу на прийняття рішень органами влади, залякування населення, дестабілізації громадського порядку (акту тероризму", здійсненому особою, яка раніше скоювала злочини, передбачені ч. 4 ст. 295 кримінального кодексу, організованою групою", - йдеться в повідомленні "Радіо Свобода".

відео дня

Також журналісти заявили, що у державних інформагентствах та відомствах Білорусі не надали ніяких коментарів стосовно цієї справи.

Правозахисний центр "Вясна" за своїми даними повідомляє, що Крігер раніше був медиком у німецькому Червоному Хресті. У Білорусі його звинуватили одразу за шістьома статтями – про "найманство", "агентурну діяльність", "тероризм", "створення екстремістського формування", "умисне виведення з ладу транспортних засобів чи шляхів сполучення", "незаконних діях щодо вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин".

Повідомлялось, що Крігера судили за участь у добровольчому батальйоні Western, а за це у Білорусі судять, як за участь у військовому формуванні на території іншої держави.

Правозахисникам невідомо, чи подають апеляцію на вирок та чи він набув чинності.

Посольство Німеччини відповіло на запит "Радіо Свобода" про коментар, зазначивши, що знає про справу Крігера і надає йому консульські послуги, проте не може розкрити більше деталей.

Білорусь та її зв'язки із війною в Україні

Нагадаємо, що Російські окупанти можуть використовувати повітряний простір Білорусі як маршрут "Шахедів" під час пусків по Україні. Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що РФ таким чином намагається мінімізувати ризики їхнього знищення українською ППО.

Також раніше білоруський диктатор Олександр Лукашенко оголосив про відведення білоруських військ від українського кордону. Наразі Сили оборони, Генштаб і ГУР не виявили формування ударних угруповань збройних сил Республіки Білорусь.

Країна-агресор Росія провалила нову хвилю атаки на українське прикордоння та так і не досягла на Харківщині вагомих стратегічних успіхів. В інтервʼю Главреду виконавчий директор Українського центру безпеки та співпраці Дмитро Жмайло розповів, чи є загроза наступу РФ на Київ та Суми, чому Лукашенко відвів армію з прикордоння та коли Україна зможе бити по російських аеродромах.

Читайте також інші новини про Білорусь та її участь у війні проти України:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти