"Готовий зробити все необхідне": Путін відреагував на звернення Держдуми про визнання "ЛДНР"

15 лютого 2022, 16:58
За словами Путіна, він готовий вирішити ситуацію на Донбасі.
Володимир Путін
Володимир Путін / Reuters

Президент Росії Володимир Путін відреагував на звернення Державної Думи про визнання "ЛНДР".

На пресконференції Путіна і канцлера Німеччини Олафа Шольца російський лідер заявив, що готовий зробити все необхідне для вирішення проблем Донбасу.

"Я (Путін - ред.) буду виходити з того, що ми повинні все зробити для вирішення проблем Донбасу. Насамперед виходячи з нереалізованих можливостей Мінських угод", - сказав президент Росії.

Канцлер Німеччини також відповів на питання про визнання "ЛНДР".

"Визнання Росією "ДНР" (террористическая организация. - ред.) і ЛНР стане політичною катастрофою і порушенням Мінських домовленостей", - заявив Шольц.

Переговори по Донбасу

Президент Володимир Зеленський заявляв, що Київ розглядає два варіанти щодо подальших переговорів щодо Донбасу. Йдеться про участь у процесі США і діалозі з російським главою держави Володимиром Путіним. Прямі переговори президентів підтримують і на Заході.

Також в ЄС висловили побоювання, що окупований Донбас приєднається до РФ. Регіони, які контролюються російськими бойовиками "ДНР" і "ЛНР", стають все ближче до Росії. Тому існує ризик поступового практичного приєднання захоплених районів до Російської держави.

читайте такожУ Росії хочуть визнати " ЛНР " і " "ДНР" (террористическая организация. - ред.) " незалежними: слово за Держдумою і Путіним

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти