Єреван накрили протести: демонстранти намагалися прорватися у будівлю уряду

10 грудня 2020, 11:54
Активісти вимагають від прем'єр-міністра Нікола Пашиняна пояснень, чому він здав території Карабаху.
протести в Єревані
Протести в Єревані розгорілися з новою силою / Фото Reuters

У четвер, 10 грудня, в центрі Єревана біля будівлі уряду Вірменії демонстранти влаштували акцію протесту з вимогою відставки прем'єр-міністра країни Нікола Пашиняна.

Частина мітингувальників спробувала проникнути в будівлю уряду. Правоохоронці їх не пустили, пояснивши, що існує особливий режим проходу в будівлю. Почалися сутички з поліцією. Про це повідомляють Новини Вірменії.

Крім того, активісти перекрили дорогу, що веде до проспекту Тиграна Меца. Учасники акції вимагали зустрічі з Пашиняном. За словами протестувальників, вони прийшли з передової та вимагають від прем'єр-міністра пояснень, чому він здав території Карабаху.

Раніше в четвер демонстранти закидали яйцями кортеж прем'єра, що в'їжджав на територію уряду перед його засіданням.

В результаті акцій протесту поліцейські затримали 29 осіб.

читайте такожУ Вірменії оцінили імовірність відставки Нікола Пашиняна

Конфлікт у Нагірному Карабасі та криза у Вірменії

  • Перші заклики до відставки Пашиняна прозвучали 10 листопада на тлі рішення про передачу низки територій Азербайджану після збройного конфлікту в Нагірному Карабасі.
  • Вірмено-азербайджанська збройна конфронтація в Нагірному Карабасі завершилася 9 листопада підписанням прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном, президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим і президентом РФ Володимиром Путіним заяви про припинення бойових дій.
  • Згідно з домовленостями, Єреван передав Баку Агдамський, Кельбаджарський та Лачинський райони. На новій лінії розмежування розміщено російський миротворчий контингент.
  • Глава уряду Вірменії Нікол Пашинян, у свою чергу, стверджує, що він був змушений підписати дані угоди, інакше 20 тисяч вірменських солдатів могли опинитися у ворожому оточенні.
  • Пашинян також акцентував увагу на тому, що домовленості допомогли зберегти Степанакерт, Мартуні та Аскеран під контролем Єревана і анклаву НКР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти