Справа про імпічмент: Трамп обізвав Байдена корупціонером і згадав про дзвінок Зеленському

11 грудня 2020, 15:44оновлено 11 грудня 2020, 16:28
Дональд Трамп звинуватив обраного президента Джо Байдена в корупції.
Володимир Зеленський і Дональд Трамп
Володимир Зеленський і Дональд Трамп / Reuters

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп згадав про телефонну розмову, яка у нього відбулася з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це він написав у Twitter, звинувативши обраного президента Джо Байдена в корупції.

"Тепер виявляється, що мій телефонний дзвінок до президента України, який багато, в тому числі і я, назвали "бездоганним", був навіть кращим. Я припускав корупцію Байдена, говорив подзвонити генеральному прокурору, який, ймовірно, знав про корупцію під час містифікації імпічменту", - зазначив Трамп.

Справа про імпічмент: Трамп обізвав Байдена корупціонером і згадав про дзвінок Зеленському

  • Як відомо, в 2019 році в США почалося розслідування про можливість імпічменту Трампа, після того, як співробітник спецслужб написав скаргу про тиск президента США. За його даними, тиск був на Зеленського з метою нашкодити своєму супернику на виборах 2020 року демократу Джо Байдену.
  • 19 грудня 2019 року Палата представників оголосила імпічмент Трампу за двома представленими демократами статтями звинувачення: у зловживанні владою і в перешкоджанні роботі Конгресу.
  • Звинувачення будувалися на факті заморожування військової допомоги для України влітку 2019 року і на свідченнях про те, що президент вимагав від Києва провести розслідування діяльності сина Байдена в Україні.
  • Звинувачення в перешкоджанні діяльності Конгресу було пов'язано з тим, що Білий дім заборонив давати свідчення чиновникам і надавати документи з розслідування.
  • 6 лютого 2020 року Сенат США виправдав Трампа.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти