Чехія наважилася на рішучі дії щодо дипломатів РФ

17 квітня 2021, 21:59
У країні не виключають, що Москва може стояти за вибухом складів боєприпасів в 2014 році, повідомив прем'єр-міністр Андрій Бабіш.
Чехія, уряд
Чехія висилає дипломатів РФ / grantist.com

Чехія пішла на рішучі заходи і висилає 18 російських дипломат, повідомив глава МЗС країни Ян Гамачек, пише сайт Novinky.

"Я як міністр закордонних справ Чехії прийняв рішення вислати всіх співробітників російського посольства в Празі, які були нашими спецслужбами чітко визначені як офіцери російських спецслужб СЗР і ГРУ. Протягом 48 годин Чехію повинні залишити 18 співробітників російського посольства", - сказав він.

У країні не виключають, що Москва може стояти за вибухом складів боєприпасів в 2014 році, повідомив прем'єр-міністр Андрій Бабіш.

відео дня

читайте такожДипломат пояснив, яку помилку допустив Байден у розмові з Путіним

Зазначимо, Гамачек повинен був 19 квітня відвідати Росію для переговорів про отримання вакцини проти коронавірусу Супутник V, але вчора скасував візит.

Затримання в РФ консула України Сосонюка:

  • Нагадаємо, в Міністерстві закордонних справ України прийняли рішення про висилці з України старшого дипломата посольства РФ у Києві.
  • 16 квітня співробітники ФСБ затримали консула Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі Олександра Сосонюка.
  • У спецслужбі стверджують, що Сосонюк нібито намагався отримати інформацію закритого характеру, що міститься в базах даних правоохоронних органів і ФСБ.
  • Підкреслюється, що така діяльність "несумісна зі статусом дипломатичного працівника" і носить "явний ворожий характер по відношенню до Російської Федерації".
  • До українського дипломата будуть застосовані заходи відповідно до норм міжнародного права, додали в ФСБ.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти