У ЄС розповіли, чи будуть санкції проти режиму Лукашенка

14 серпня 2020, 17:21оновлено 14 серпня 2020, 18:06
Ситуація у Білорусі буде обговорюватися на засіданні глав МЗС країн ЄС вже сьогодні, 14 серпня.
Євросоюз, прапор
У Євросоюзі звинувачують Білорусь у порушенні прав людини/ Reuters

На позачерговому засіданні глав зовнішньополітичних відомств держав Європейського Союзу може бути узгоджено рішення про введення санкцій проти білоруської влади через порушення прав людини на території Білорусі.

Про це повідомляє інформагентство РБК.

У ЄС вважають, що пакет обмежень повинен бути введений проти тих осіб, які причетні до порушення прав людини у Білорусі.

відео дня

Глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен вважає, що засідання 14 серпня продемонструє рішучі наміри європейців.

"Я впевнена, що сьогоднішня дискусія міністрів закордонних справ ЄС продемонструє нашу тверду підтримку прав народу Білорусії на основні свободи і демократію", - сказала чиновник.

Голова уряду Чехії Андрій Бабіш дотримується думки про проведення нових президентських виборів у Білорусі за участю міжнародних спостерігачів.

"Повинен бути посланий чіткий сигнал про санкції", - вважає Бабіш, маючи на увазі під цим обмеження проти Мінська. читайте такожСанкції проти Лукашенка: у США зробили різку заяву

Глава ЄС із зовнішньої політики та питань безпеки Жозеп Боррель також запевнив, що Брюссель ретельно вивчить питання ситуації у Білорусі і припустив введення санкцій проти Мінська через насильство по відношенню до людей і фальсифікацію виборчого процесу.

Раніше 23 депутата Європарламенту звернулися до керівництва ЄС з проханням розглянути можливість введення санкцій проти політиків і чиновників режиму Лукашенка. Обмеження можуть передбачати заморожування активів і заборону в'їзду на територію країн Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти