Арестович спрогнозував, як адміністрація Байдена битиме по Росії

3 грудня 2020, 14:32
За даними Олексій Арестовича, найближчим часом знову заснують посаду спецпредставника Держдепу по Україні.
Арестович
Олексій Арестович / УНІАН

Незабаром планується повернути посаду спеціального представника Держдепу США з питань України (яку в 2017-2019 роки займав Курт Волкер).

Про це заявив Олексій Арестович-позаштатний радник глави офісу президента Андрія Єрмака, повідомляє агентство Інтерфакс-Україна. За його словами, на даний момент в України є потужна неформальна підтримка від західних союзників.

"Є потужна підтримка, поки неформальна, від Британії та Сполучених Штатів. Розмова йде про те, що буде новий спецпредставник США По Донбасу, тобто інституційно повертається ця посада. Є кілька заяв МЗС Франції та Німеччини про те, що Україна робить сильні послідовні кроки щодо виконання домовленостей, а Росія не робить цього", - сказав Арестович.

Як заявив радник глави офісу президента, що в майбутній адміністрації обраного президента США Джо Байдена вже розглядають можливість введення проти РФ набагато жорсткіших санкцій.

"У майбутній адміністрації Байдена багато хто говорить неформально, що на Росію будуть накладені санкції, які не стримують, а вже калічать, ламають. Багато хто каже, що на кожну загибель нашого солдата треба відкривати вогонь артилерії", ‒ підсумував він.

читайте також"Росія буде пасти задніх": Арестович розповів про сценарії по Донбасу

Війна на Донбасі - що повідомлялося раніше:

  • Керівник делегації України в ТКГ по Донбасу Леонід Кравчук на початку листопада запропонував план Києва з врегулювання конфлікту в ОРДЛО. Ініціатива передбачає повернення українській стороні кордону і проведення в регіоні виборів у березні 2021 року.
  • У Кремлі стверджують, що згідно з Мінськими угодами, в ОРДЛО спочатку повинні пройти місцеві вибори, і тільки після цього Росія і бойовики будуть готові віддати Києву контроль над кордоном. Такий варіант не влаштовує Україну.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти