Аксесуари для "захисту від 5G" виявилися радіоактивними – в інтернеті продавали небезпечний товар

18 грудня 2021, 13:42
81
Користувачів попередили про небезпеку таких аксесуарів.
Аксесуари для 'захисту від 5G' виявилися радіоактивними – в інтернеті продавали небезпечний товар
Браслети для "захисту від 5G", які продаються в інтернеті, виявилися радіоактивними / Фото pixabay.com

Аксесуари, які продають в інтернеті нібито для захисту від мобільних мереж 5G, виявилися радіоактивними.

Про небезпеку щодо десяти таких товарів попередив голландський регулятор з питань ядерної та радіаційної безпеки ANVS, пише BBC.

Споживачам рекомендували не купувати такі предмети. Тривале носіння подібних аксесуарів може бути небезпечним для здоров’я.

відео дня

Зазначається, що радіоактивними виявилися деякі браслети, підвіски і маски для сну. Небезпечним виявився навіть один з видів браслетів, призначених для дітей.

У Нідерландах уже встановили усіх продавців таких радіоактивних прикрас і повідомили їм про небезпеку їхньої продукції. Тепер продавці зобов’язані поінформувати про це покупців.

Також у BBC нагадали, що, за даними ВООЗ, мережа 5G безпечна і не становить шкоди для здоров’я. За впливом на організм людини вона не відрізняється від 3G або 4G, які використовуються уже тривалий час.

Раніше повідомлялося, що в Україні виявили 4,5 тис. небезпечних дитячих іграшок. Як повідомили в пресслужбі Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, інспекція провела 452 перевірки та визначила, що всі вилучені товари не відповідають нормам законодавства.

Крім цього, в Україні з'явилися небезпечні дитячі іграшки. Це китайські іграшкові жаби із серії Звірята малята, які містять величезну кількість свинцю. Його в 164 рази більше допустимої норми. При цьому необхідна документація про безпеку товару є.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти