Абсурдна толерантність: алгебра та лижний спорт стали "расистськими"

22 лютого 2021, 13:54
Британська компанія BBC оголосила, що катання на лижах тепер расистське, а в США з расизмом пов'язали алгебру.
лижний спорт
BBC оголосила, що катання на лижах і сноуборді тепер расистське / УНІАН

Влада американського штату Орегон заявила, що у традиційному курсі математики простежуються "ідеї переваги білої раси". На їхню думку, об'єктивність цієї науки і зосередженість на правильній відповіді - це расизм. Водночас британська компанія BBC оголосила, що катання на лижах і сноуборді тепер теж расистське, бо там занадто багато "білих", а інші раси "недопредставлені".

Як повідомляє Fox News, тепер в Орегонському департаменті освіти спонукають викладачів записуватися на курси з просування так званої етноматематики, яка покликана замінити алгебру.

"Об'єктивність тепер вважається расизмом. Це частина проблеми. Якщо є правильні та неправильні відповіді, це вже расизм. Але є також низка додаткових проблем з усією цією програмою. Перша - це ідея про те, що вчителі підтримують расизм у класі, тому що вони расисти, вони не бачать власної упередженості і не можуть контролювати проявів власного расизму. Інша проблема полягає в тому, що математика - це біла дисципліна. Фундаментальна абсурдність цього очевидна кожному, хто хоч трохи вивчив питання. І третє - це так званий "м'який шовінізм занижених очікувань". Людям кажуть, що небілі студенти не можуть відповідати заданим стандартам, тому стандарти треба міняти", - заявила редактор Post Millenial Ліббі Еммонс.

відео дня

За її словами, діти розуміють, коли з ними поводяться догодливо.

"Вони розуміють, коли їх гладять по голівці і кажуть їм, що вони молодці, водночас вони самі знають, що не справляються. Ми також знаємо, що діти процвітають, коли з них запитують. Будь-який батько вам це скаже! Коли від дитини очікують відповідності якомусь рівню відповідальності, діти можуть робити успіхи. Їм це потрібно! Їм потрібна можливість подбати про себе і бути на рівні. Кожна дитина це знає! І коли ми поводимося з ними так, ніби вони ідіоти, як ніби для вивчення математики їм необхідні уроки інтерпретативного танцю, діти бачать нас наскрізь! Не знаю, хто тут обдурений", - зазначила редакторка.

А що не так з лижним спортом

У компанії BBC звернули увагу на те, що лижники всі білі на змаганнях. У ролику, який з'явився в мережі, сказано, що якщо придивитися уважно, то виникають сумніви, що лижні місця гостинні, доступні всім і рівні для всіх.

Крім того, напередодні на сайті BBC вийшла стаття під назвою " Чому так мало темношкірих лижників і сноубордистів?", в якій сноубордист Філ Янг аналізує, чому деякі етнічні групи так недопредставлені в індустрії лиж і сноуборду.

"Велич гірського пейзажу як і раніше вселяє благоговіння, хоча і з відступальним льодовиковим покривом. Адже там досі майже повна відсутність небілих осіб", - сказано в статті.

За словами автора статті, "бар'єри для чорних і коричневих починаються на низовому рівні і багато в чому пов'язані з питаннями прийняття і приналежності до сільської місцевості".

"Це посилюється брендами зовнішньої реклами, які до недавнього часу відчували себе зобов'язаними описувати кольорових людей через лінзу, на тлі висотних житлових будинків або стін, прикрашених графіті, а не в пустелі", - зазначив автор матеріалу.

Він додав, що Вікі Гослінг, виконавчий директор GB Snowsport, визнала, що необхідно виконати велику роботу, щоб зрозуміти, "що заважає меншинам розглядати снігові види спорту як життєздатний варіант".

"Бренди, організації та курорти повинні знайти нові способи виходу на нову аудиторію і спілкування з нею на мові і зображеннях, які залучають людей за межами традиційної демографії", - підсумував автор.

Прояв расизму - про що йшлося раніше:

  • Цілий список популярних мультфільмів Disney було видалено зі стримінгового сервісу Disney через звинувачення у расизмі.
  • У США скасували показ фільму Віднесені вітром на сервісі HBO Max. Легендарний фільм про кохання, переконання та громадянську війну розкритикували за те, як у ньому зображені темношкірі, і що він взагалі зачіпає громадянську війну в США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти