Уханьська зараза "тікає" з Іспанії: в країні знизилася кількість смертей

5 квітня 2020, 14:31
За останню добу в країні померли 674 людини – це найнижчий показник за останні 9 днів.
коронавірус
Коронавірус тікає з Іспанії / Reuters

Життєрадісна, сонячна Іспанія, яку мільйони туристів у всьому світі люблять за смачні вина і сиров'ялене м'ясо, здається, пережила найстрашніше – кількість смертей від небезпечного китайського вірусу під назвою Ковід-19 почала поступово зменшуватися.

За останню добу в країні померли 674 людини – це найнижчий показник за останні 9 днів.

Загальна кількість загиблих від коронавірусу в Іспанії становить 12 418 осіб.

Крім того, вперше з 28 березня щоденна смертність впала нижче 800.

Міністерство закордонних справ Іспанії повідомило, що число зареєстрованих випадків зросло до 130 759 – минілої доби ця цифра була така: 124 736.

Відзначимо, останні дані з'явилися після того, як прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес попередив, що на карту поставлено саме виживання Європейського союзу, і закликав до розробки нового "плану Маршалла для Європи" з відновлення економіки континенту.

"Завдання, з яким ми стикаємося, незвичайне і безпрецедентне. Воно закликає до єдиної, радикальної і амбітної відповіді, щоб зберегти нашу економічну і соціальну систему і захистити наших громадян. Іспанці завжди захищали Європейський проект. Настав час взаємності. З нами, з Італією і з кожною з 27 країн Союзу", - цитує Санчеса The Guardian.

читайте такожУ США незліченна кількість смертей від Ковід-19, у бік Трампа летять каменіНагадаємо, раніше повідомлялося, станом на неділю, 5 квітня, Італія знаходиться на третьому місці в світі за кількістю інфікованих COVID-19 після США та Іспанії.

За даними Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса, в Італії заразилися коронавірусом 124 632 людини. Жертвами коронавірусу стали 15 362 людини, одужали - майже 21 тисяча осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти