Експерт спрогнозував, що буде з цінами на нафту у світі

12 березня 2020, 19:16
На думку експерта з НДІ Dai-ichi Life Тору Нисихамы, ситуацію з цінами на нафту на світових ринках можна оцінити цілком однозначно.
вишки, нафта
Нафтові вишки в пустелі / Reuters

Ціни на нафту будуть залежати від того, як буде розвиватися ситуація з коронавірусом у світі в квітні 2020 года.

Відповідну думку висловив головний спеціаліст відділу економіки та фінансів авторитетного науково-дослідного інституту Dai-ichi Life Тору Нісіхама, повідомляє портал РИА Новости.

"Ціна на нафту буде залежати від того, наскільки повернеться попит на неї. Зараз це дуже складно спрогнозувати. Збільшення видобутку Саудівської Аравією планується з квітня. Все буде залежати від того, наскільки в квітні відновиться попит", - розповів він.

відео дня

На думку Нисихами, зворотний відкат цін на "чорного золото" прямо залежить від того, наскільки швидко на планеті приборкають епідемію китайського коронавіруса Covid-19.
"Але в цьому сенсі все впирається в ситуацію з новим різновидом коронавіруса. Якщо в Китаї ми бачимо, що вже проглядаються якісь перспективи щодо стримування, то тепер неясна ситуація в Америці і Європі, де він і далі шириться. І якщо вийде так, що Китай почав відновлення, але в усьому іншому світі попит на нафту впав, то ціни знову знизяться. Якщо з'ясується, що стримати ситуацію не вдалося", - підсумував експерт.

Нагадаємо, раніше, ціни на нафту рекордно впали на всіх світових ринках. Такого стрімкого падіння майже на 50% - не спостерігалася з 1991 року (з часів Війни у Перській затоці). Такий стан речей викликаним тим фактов, що в минулу п'ятницю, 6 березня, Росія вийшла з угоди ОПЕК+.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти