"Відкритий тиск": Лукашенко різко пройшовся по пропозиції Путіна щодо інтеграції

27 лютого 2020, 21:28
Лідер білорусів заявив, що його країна ніколи не відмовиться від незалежності на користь Росії.
Між Лукашенком і Путіним зростає недовіра
Лукашенко розніс пропозицію Путіна про інтеграцію

Лідер Білорусі Олександр Лукашенко жорстко висловився щодо тиску Росії на Мінськ.

Як пише Белта, Білорусь готова до "реальної інтеграції з Росією", але в жодному разі не буде відмовлятися від державного суверенітету і незалежності.

"Ми залишаємося, як завжди, прихильні реальній інтеграції без спонукання до інтеграції. І дивно, що почалося це із примушування до інтеграції Білорусі", - заявив Лукашенко в ході зустрічі з головою Колегії Євразійської економічної комісії Михайлом Мясниковичем у Мінську в четвер, 27 лютого.

Лукашенко також нагадав Путіну, що підписуючи Договір про Союз Росії і Білорусі і Договір про створення Союзної держави з президентом РФ Борисом Єльциним у кінці 1990-х років, вони не погоджували відмову Білорусі від незалежності.

"Ми, як ініціатори, ще з Борисом Миколайовичем Єльциним завжди ініціювали реальну інтеграцію наших держав - Росії та Білорусі, економік, життя людей і так далі. Зберігаючи суверенітет і незалежність", - пояснив президент Білорусі.

"Ми тоді взагалі не говорили про те, що хтось має втратити суверенітет і незалежність. При всіх складнощах в ті часи ми знаходили шляхи розвязання складних питань. Коли розбагатіли, особливо Росія, почалися незрозуміла штовханина і метушня. І, як я вже сказав, спонукання до інтеграції", - додав він.

Раніше Главред писав, що секретар РНБО України Олексій Данілов заявив про те, що Білорусі загрожує військове вторгнення з боку Російської Федерації.

"Причому ця загроза з боку Російської Федерації досить потужна. Якщо вони зараз це не зможуть вирішити, умовно кажучи, "дипломатичним шляхом", вони зараз постійно підштовхують Білорусь до цього. Я не виключаю, що там також може бути вторгнення. Завданням Росії є Європа, а Європа з Білоруссю вже на кордоні", - заявив він.

Також нагадаємо, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко не виключив війни між Росією і Білоруссю.

Він вважає, що у Білорусі залишається два варіанти: "з допомогою іноземних партнерів бути розсудливими і спокійними — і програти, або почати битися прямо зараз".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти