"Їм втрачати нічого": у Мінську відповіли на слова Пристайка про війну РФ з Білоруссю

18 лютого 2020, 10:52
Ментальність білорусів відрізняється від української, вважає Геннадій Давидько.
Беларусь флаг
У Мінську відповіли на слова Вадима Пристайка про війну РФ з Білоруссю

Заява міністра закордонних справ України Вадима Пристайка про можливу війну Білорусі з Росією прокоментував голова комісії нижньої палати парламенту РБ з прав людини, національних відносин і ЗМІ Геннадій Давидько.

"Я думаю, що це не дуже обдумана заява офіційної особи. Їм такі заяви робити легко, бо їм вже нічого втрачати у взаєминах з Російською Федерацією. У нас відносини — вони, природно, непрості, як у будь-яких держав, але до війни не те, що далеко, це просто немислимо, це неймовірно, цього ніколи не може бути", — зазначив він.

Білоруський парламентарій підкреслив, що білоруси і росіяни залишаються братніми народами і "за це треба триматися", пишуть РІА Новини.

відео дня

Давидько додав, що ментальність білорусів відрізняється від української і відносини між Білоруссю і Росією знаходиться "на набагато більш високому рівні".

Нагадаємо, в інтерв'ю чеському виданню Respekt глава МЗС України нагадав, що раніше попереджав білорусів про те, що вони можуть зіткнутися з російською агресією, яку відчуває на собі Україна. "Ми були спокійними і терплячими людьми — і це буде тривати до тих пір, поки вони не почнуть вбивати вас. Тоді ви теж починаєте вбивати", — додав Пристайко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти