Знищено 2 тис. тонн боєприпасів: Генштаб підтвердив успішні удари по областям РФ

21 вересня 2024, 15:31
187
Сили оборони України сьогодні вночі уразили одразу два військових арсенали збройних сил РФ.
Беспилотник, взрыв в РФ
Сили оборони підтвердили, що уразили два військових арсенали окупантів / Колаж: Главред, скріншот, фото: Укрінформ

У ніч на 21 вересня Україна завдала вогневого ураження по арсеналу "Тихорецьк", що в Краснодарському краї. Деталями успішної операції поділилися у Генштабі.

Як повідомили в ЗСУ, цей об’єкт входить в трійку найбільших баз зберігання боєприпасів окупантів та є одним з ключових в логістичній системі російських військ.

"За наявною інформацією, в момент удару на території арсеналу знаходився черговий ешелон, який доставив щонайменше 2 тисячі тон боєприпасів, зокрема і з КНДР. Атаковано також радіолокаційну станцію "Подльот", що виявляла повітряні цілі в напрямку арсеналу", - йдеться в повідомленні.

відео дня

Що таке Генштаб ЗСУ?

Генеральний штаб Збройних сил України — головний військовий орган з планування оборони держави, управління застосуванням Збройних сил України, координації та контролю за виконанням завдань у сфері оборони іншими утвореними відповідно до законів України військовими формуваннями, органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, правоохоронними органами, Державною спеціальною службою транспорту і Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Є робочим органом Ставки Верховного Головнокомандувача Збройними Силами України, пише Вікіпедія.

Ба більше, СБУ також завдала удару по 23-му арсеналу Головного артилерійського управління міністерства оборони РФ. Він знаходиться неподалік населеного пункту Октябрський Тверської області. Станом на 15-10, там фіксуються масштабна пожежа та детонація в районах обох військових арсеналів.

"Завдання були успішно виконані у взаємодії підрозділів Сил оборони: Сил безпілотних систем, Сил спеціальних операцій ЗСУ, СБУ та інших.Бойова робота по важливих військових цілях російських окупантів продовжується", - підсумували в Генштабі.

Знищено 2 тис. тонн боєприпасів: Генштаб підтвердив успішні удари по областям РФ
Балістичні ракети КНДР / Инфографика: Главред

Вибухи в Росії у Краснодарському краї та в Тверській області

Як відомо, вранці ширилися повідомлення про те, що у Краснодарському краї РФ масштабно палає і детонує склад боєприпасів. Місцеві жителі стверджували, що склад з боєприпасами спалахнув після атаки дронів.

Згодом стало відомо, що 21 вересня в повітря ледь не злетіли два регіони РФ, адже ЗСУ у Краснодарському краї та Тверській області ЗСУ влучно атакували склади зі зброєю окупантів.

Розвідка Британії висловилась про удар по арсеналу у РФ. Потужні вибухи спричинили ланцюгову реакцію і величезну втрату снарядів, вважають експерти.

Інші новини про війну:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти